.

Cod COR reglor si reglor-conductor la masini-unelte


Cod COR reglor si reglor-conductor la masini-unelte

Cod COR: reglor si reglor-conductor la masini-unelte

Cod COR: 722310 - reglor si reglor-conductor la masini-unelte


Meseria de reglor si reglor-conductor la masini-unelte face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de reglor si reglor-conductor la masini-unelte

Reglorul este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Acesta a fost unul dintre primele meserii care a folosit masini-unelte. Reglorul a fost responsabil pentru reglarea si ajustarea masinilor-unelte, precum si pentru a le asigura functionarea corecta. Acesta a fost unul dintre primele meserii care a folosit masini-unelte, si a fost unul dintre primele meserii care a folosit tehnologia moderna. Reglorul a fost responsabil pentru reglarea si ajustarea masinilor-unelte, precum si pentru a le asigura functionarea corecta. Acesta a fost unul dintre primele meserii care a folosit tehnologia moderna. In prezent, reglorii sunt responsabili pentru reglarea si ajustarea masinilor-unelte, precum si pentru a le asigura functionarea corecta. De asemenea, reglorii sunt responsabili pentru inspectarea si intretinerea masinilor-unelte, precum si pentru a le asigura functionarea corecta. Reglorii sunt, de asemenea, responsabili pentru a ajuta la instalarea si intretinerea masinilor-unelte, precum si pentru a le asigura functionarea corecta.

Model fisa de post: reglor si reglor-conductor la masini-unelte

Fisa de post pentru meseria de reglor si reglor-conductor la masini-unelte


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reglor si reglor-conductor la masini-unelte, cod COR 722310


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

FISA DE POST

Titlu: Reglor si Reglor-Conductor la Masini-Unelte

Descrierea postului:

Reglor si Reglor-Conductorul la Masini-Unelte este responsabil pentru operarea si intretinerea masinilor-unelte si a echipamentelor asociate. Acesta trebuie sa asigure ca toate masinile-unelte sunt functionale si sigure pentru utilizare.

Responsabilitati:

Operarea si intretinerea masinilor-unelte si a echipamentelor asociate.

Verificarea si reglarea masinilor-unelte si a echipamentelor asociate pentru a asigura functionarea corecta.

Monitorizarea si raportarea oricaror defectiuni sau probleme tehnice.

Asigurarea ca toate masinile-unelte sunt utilizate in mod corespunzator si in conditii de siguranta.

Asigurarea ca toate piesele si materialele sunt pregatite pentru procesul de productie.

Asigurarea ca toate masinile-unelte sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

Asigurarea ca toate masinile-unelte sunt utilizate in conformitate cu instructiunile si procedurile de siguranta.

Asigurarea ca toate masinile-unelte sunt inspectate si verificate in mod regulat.

Asigurarea ca toate masinile-unelte sunt utilizate in conformitate cu standardele de calitate.

Asigurarea ca toate masinile-unelte sunt utilizate in conformitate cu legislatia in vigoare.

Asigurarea ca toate masinile-unelte sunt utilizate in conformitate cu standardele de productie.

Asigurarea ca toate masinile-un

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722310 - reglor si reglor-conductor la masini-unelte