.

Cod COR remaieur ciorapi


Cod COR remaieur ciorapi

Cod COR: remaieur ciorapi

Cod COR: 753303 - remaieur ciorapi


Meseria de remaieur ciorapi face parte din grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati.

Istoria meseriei de remaieur ciorapi

Meseria de remaieur ciorapi a aparut in secolul al XIX-lea, cand industria ciorapilor a inceput sa se dezvolte. Remaierea ciorapilor a devenit o necesitate, deoarece ciorapii erau fabricati din materiale fragile si se deteriorau usor. Remaierea ciorapilor a implicat repararea cusaturilor, inlocuirea materialelor deteriorate si aplicarea unor cusaturi noi. In timp, meseria de remaieur ciorapi s-a dezvoltat si s-a diversificat, iar remaierea ciorapilor a devenit o arta. In prezent, remaierea ciorapilor implica repararea cusaturilor, inlocuirea materialelor deteriorate si aplicarea unor cusaturi decorative. Remaierea ciorapilor este o meserie veche, care a evoluat si s-a adaptat la nevoile si tendintele modei.

Model fisa de post: remaieur ciorapi

Fisa de post pentru meseria de remaieur ciorapi


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: remaieur ciorapi, cod COR 753303


Grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati

Titlu post: Remaier ciorapi

Descrierea postului:

Remaierul ciorapi este responsabil pentru repararea ciorapilor si a altor articole textile. Acesta trebuie sa utilizeze masini specializate pentru a repara cusaturile, sa aplice etichete si sa inspecteze produsele pentru a se asigura ca sunt de calitate.

Responsabilitati:

- Utilizarea masinilor specializate pentru a repara cusaturile ciorapilor si a altor articole textile

- Aplicarea etichetelor pe produsele finite

- Inspectarea produselor pentru a se asigura ca sunt de calitate

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de calitate

- Respectarea termenelor limita

Competente:

- Abilitati de utilizare a masinilor specializate

- Abilitati de inspectare a produselor

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de lucru cu atentie la detalii

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul reparatiilor textile

- Cunostinte de baza in utilizarea masinilor specializate

- Cunostinte de baza in inspectarea produselor

- Capacitatea de a lucra in echipa

- Capacitatea de a respecta termenele limita

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7533 Lucratori in broderie si asimilati

  Lucratorii in broderie si asimilatii acestora se ocupa cu coaserea, repararea si decorarea articolelor de imbracaminte, manusilor si altor produse din materiale textile, blana, piele fina si alte materiale, precum si cu fabricarea de corturi, vele, copertine si prelate. Acestia lucreaza in principal manual, utilizand ac si ata, dar pot efectua unele sarcini folosind masini de cusut.

 • COD

  COD COR 753303 - remaieur ciorapi