.

Cod COR reparator aparate foto


Cod COR reparator aparate foto

Cod COR: reparator aparate foto

Cod COR: 731114 - reparator aparate foto


Meseria de reparator aparate foto face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de reparator aparate foto

Meseria de reparator aparate foto a existat de cand aparatele foto au fost inventate. in anii 1800, aparatele foto au fost inventate pentru a captura imagini pe pelicula. Acestea au necesitat intretinere si reparatii, ceea ce a dus la aparitia meseriei de reparator aparate foto. in anii 1900, aparatele foto au devenit mai complexe si au necesitat mai multa intretinere si reparatii. Acest lucru a dus la aparitia unor specialisti in repararea aparatelor foto. Aceste persoane au fost responsabile de repararea si intretinerea aparatelor foto, precum si de imbunatatirea lor. in prezent, meseria de reparator aparate foto a evoluat si se concentreaza pe repararea si intretinerea aparatelor foto digitale. Acest lucru include diagnosticarea si repararea problemelor electronice si mecanice, precum si imbunatatirea performantelor aparatului foto.

Model fisa de post: reparator aparate foto

Fisa de post pentru meseria de reparator aparate foto


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reparator aparate foto, cod COR 731114


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

Titlu post: Reparator aparate foto

Descrierea postului:

Reparatorul aparatelor foto este responsabil pentru repararea, intretinerea si verificarea aparatelor foto. Acesta trebuie sa fie capabil sa identifice si sa repare defectiunile aparatelor foto si sa ofere suport tehnic clientilor.

Responsabilitati:

- Diagnostica si repara defectiunile aparatelor foto;

- Testeaza aparatele foto pentru a verifica daca functioneaza corect;

- Asambleaza si dezasambleaza aparatele foto;

- Instaleaza si actualizeaza software-ul aparatelor foto;

- Ofera suport tehnic clientilor;

- Pastreaza documentatia tehnica si rapoartele de service;

- Respecta procedurile de securitate si protectia mediului.

Cerinte:

- Experienta anterioara in repararea aparatelor foto;

- Cunostinte de baza in electronica si mecanica;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii si abilitati de organizare;

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731114 - reparator aparate foto