.

Cod COR reparator covoare


Cod COR reparator covoare

Cod COR: reparator covoare

Cod COR: 731828 - reparator covoare


Meseria de reparator covoare face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de reparator covoare

Meseria de reparator de covoare a existat de-a lungul istoriei, inca din vremurile biblice. in antichitate, covoarele erau folosite pentru a proteja solul si a oferi caldura si confort. Acestea erau adesea realizate din lana sau matase si erau foarte scumpe. Repararea covoarelor a devenit o necesitate pentru a le mentine in stare buna si pentru a le prelungi durata de viata. in Evul Mediu, reparatorii de covoare erau cunoscuti sub numele de ?tapiteri? si erau foarte apreciati pentru abilitatile lor. Acestora le-a fost recunoscuta maiestria lor in repararea covoarelor si in crearea de noi modele. in zilele noastre, meseria de reparator de covoare a evoluat si se folosesc tehnici si materiale mai avansate pentru a repara covoarele. Acestea sunt adesea realizate din fibre sintetice si au nevoie de ingrijire speciala pentru a le mentine in stare buna.

Model fisa de post: reparator covoare

Fisa de post pentru meseria de reparator covoare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reparator covoare, cod COR 731828


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

FISA DE POST

Titlu post: Reparator covoare

Descrierea postului:

Reparatorul covoarelor este responsabil pentru repararea covoarelor si a altor produse textile. Acesta trebuie sa inspecteze covoarele si sa identifice defectele, sa determine materialele necesare pentru reparare si sa efectueze reparatiile.

Responsabilitati:

- Inspecteaza covoarele si identifica defectele;

- Determina materialele necesare pentru reparare;

- Efectueaza reparatiile necesare;

- Asigura curatarea si intretinerea covoarelor;

- Asigura pastrarea si depozitarea covoarelor;

- Asigura respectarea standardelor de calitate si siguranta;

- Asigura respectarea procedurilor si regulilor de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul reparatiilor covoarelor;

- Cunostinte de baza in domeniul reparatiilor covoarelor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitatea de a lucra sub presiune.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731828 - reparator covoare