.

Cod COR reparator stilouri, brichete


Cod COR reparator stilouri, brichete

Cod COR: reparator stilouri, brichete

Cod COR: 731115 - reparator stilouri, brichete


Meseria de reparator stilouri, brichete face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de reparator stilouri, brichete

si alte instrumente de scris Meseria de reparator de stilouri, brichete si alte instrumente de scris dateaza din secolul al XVIII-lea, cand au fost inventate primele instrumente de scris. Acestea au fost folosite pentru a scrie documente importante si au fost considerate un lux. Cu toate acestea, au existat si persoane care au vazut nevoia de a repara aceste instrumente, astfel incat sa poata fi folosite pe termen lung. Acestia au fost primii reparatori de stilouri, brichete si alte instrumente de scris. Acestia au invatat sa repare aceste instrumente si sa le intretina, astfel incat sa poata fi folosite pe termen lung. In prezent, aceasta meserie este inca in uz si exista multi reparatori care ofera servicii de reparatii si intretinere pentru aceste instrumente.

Model fisa de post: reparator stilouri, brichete

Fisa de post pentru meseria de reparator stilouri, brichete


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reparator stilouri, brichete, cod COR 731115


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

FISA DE POST

Titlu post: Reparator stilouri, brichete

Descrierea postului:

Reparatorul stilourilor si brichetelor este responsabil pentru repararea si intretinerea stilourilor si brichetelor. Acesta trebuie sa inspecteze, sa diagnosticheze si sa repare stilouri si brichete. De asemenea, trebuie sa ofere asistenta tehnica si sa ofere sfaturi clientilor.

Responsabilitati:

- Inspecteaza, diagnosticheaza si repara stilouri si brichete

- Ofera asistenta tehnica si sfaturi clientilor

- Testeaza stilouri si brichete pentru a se asigura ca functioneaza corect

- Asigura pastrarea si intretinerea echipamentelor si a materialelor

- Urmareste stocurile de piese si materiale

- Respecta procedurile de securitate si de protectie a mediului

- Respecta termenele limita si bugetele

Cerinte:

- Experienta anterioara in repararea stilourilor si brichetelor

- Cunostinte tehnice si abilitati de reparare

- Abilitati de comunicare si relationare

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731115 - reparator stilouri, brichete