.

Cod COR reparator umbrele


Cod COR reparator umbrele

Cod COR: reparator umbrele

Cod COR: 731116 - reparator umbrele


Meseria de reparator umbrele face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de reparator umbrele

Meseria de reparator de umbrele a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. in acea perioada, umbrelele erau considerate un simbol al statutului social si erau folosite pentru a proteja de soare si de ploaie. Reparatorii de umbrele erau specializati in repararea si intretinerea umbrelor, inlocuirea si imbunatatirea materialelor si a designului. Acest lucru a devenit mai important in secolul al XIX-lea, cand umbrelele au devenit mai populare si mai accesibile. in prezent, meseria de reparator de umbrele este inca practicata, desi este mai putin comuna decat in trecut. Reparatorii de umbrele sunt specializati in repararea si intretinerea umbrelor, inlocuirea si imbunatatirea materialelor si a designului.

Model fisa de post: reparator umbrele

Fisa de post pentru meseria de reparator umbrele


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reparator umbrele, cod COR 731116


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

FISA DE POST

Titlu post: Reparator umbrele

Descrierea postului:

Reparatorul umbrelor este responsabil pentru repararea, intretinerea si inspectarea umbrelor. Acesta trebuie sa asigure ca umbrele sunt in stare buna si sa le repare in cazul in care sunt deteriorate.

Responsabilitati:

- Inspecteaza umbrele pentru a identifica defectele si sa le repare

- Inlocuieste materialele deteriorate si piesele de schimb

- Asambleaza si repara umbrele

- Testeaza umbrele pentru a se asigura ca functioneaza corect

- Curata umbrele si le intretine

- Asigura ca umbrele sunt in stare buna si sigure pentru utilizare

- Urmareste stocul de piese de schimb si materiale

- Urmareste inventarul de umbre

- Respecta procedurile de securitate si de protectie a mediului

Cerinte:

- Experienta anterioara in repararea umbrelor

- Cunostinte de baza in domeniul electricitatii

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a sculelor

- Abilitati de citire a planurilor si a instructiunilor

- Abilitati de utilizare a calculatorului

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731116 - reparator umbrele