.

Cod COR repasator garnituri carde


Cod COR repasator garnituri carde

Cod COR: repasator garnituri carde

Cod COR: 721416 - repasator garnituri carde


Meseria de repasator garnituri carde face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de repasator garnituri carde

Meseria de reparator garnituri carde a fost practicata de mai multe generatii de mecanici auto. Acestia foloseau garnituri carde pentru a etansa si a asigura o buna functionare a motorului. Garniturile carde sunt fabricate din cauciuc si sunt folosite pentru a etansa si a asigura o buna functionare a motorului. Acestea sunt montate intre partile mobile ale motorului si blocul motorului, pentru a preveni scurgerile de ulei si alte lichide. Reparatorii garnituri carde folosesc unelte speciale pentru a inlocui garniturile carde uzate sau deteriorate. Acestia trebuie sa fie foarte atenti la detalii si sa aiba cunostinte despre mecanica auto, pentru a asigura o buna functionare a motorului.

Model fisa de post: repasator garnituri carde

Fisa de post pentru meseria de repasator garnituri carde


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: repasator garnituri carde, cod COR 721416


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Titlu post: Repasator Garnituri Carde

Descrierea postului:

Repasatorul Garnituri Carde este responsabil pentru pregatirea si servirea garniturilor carde in restaurant. Acesta trebuie sa pregateasca si sa serveasca garnituri carde in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta alimentara.

Responsabilitati:

Prezenta in restaurant in timpul programului de lucru.

Preluarea comenzilor si pregatirea garniturilor carde conform cerintelor clientilor.

Verificarea si asigurarea calitatii produselor pregatite.

Servirea garniturilor carde in mod corespunzator si in timp util.

Mentinerea curateniei si a ordinii in zona de lucru.

Respectarea regulilor de siguranta alimentara si a standardelor de calitate.

Participarea la inventarierea produselor si a materialelor.

Comunicarea cu clientii si oferirea de informatii despre produsele pregatite.

Respectarea procedurilor si regulilor de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul restaurantelor.

Cunostinte despre produsele alimentare si despre regulile de siguranta alimentara.

Abilitati de comunicare si de lucru in echipa.

Abilitati de organizare si de planificare.

Abilitati de prezentare si de servire a produselor.

Abilitati de lucru cu calculatorul.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721416 - repasator garnituri carde