.

Cod COR responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare


Cod COR responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare

Cod COR: responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare

Cod COR: 122312 - responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare


Meseria de responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare face parte din grupa de baza: 1223 Conducatori in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

Istoria meseriei de responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare

Responsabilitatea CTE (Control Tehnic-Economic) in cercetare-proiectare a fost introdusa in Romania in anii '90, ca parte a procesului de modernizare a industriei de constructii. Acest control se refera la verificarea si evaluarea tehnica si economica a proiectelor de constructii, in vederea asigurarii calitatii si eficientei acestora. Responsabilitatea CTE in cercetare-proiectare implica verificarea si evaluarea proiectelor de constructii inainte de inceperea lucrarilor, in vederea asigurarii calitatii si eficientei acestora. Responsabilitatea CTE in cercetare-proiectare implica, de asemenea, verificarea si evaluarea proiectelor de constructii in timpul executiei, pentru a se asigura ca acestea sunt realizate conform planurilor si specificatiilor initiale. Responsabilitatea CTE in cercetare-proiectare implica, de asemenea, verificarea si evaluarea proiectelor de constructii dupa finalizarea lucrarilor, pentru a se asigura ca acestea sunt realizate conform planurilor si specificatiilor initiale. Responsabilitatea CTE in cercetare-proiectare implica, de asemenea, verificarea si evaluarea proiectelor de constructii in vederea asigurarii calitatii si eficientei acestora. Responsabilitatea CTE in cercetare-proiectare implica, de asemenea, verificarea si evaluarea proiectelor de constructii in vederea asigurarii conformitatii cu legislatia in vigoare.

Model fisa de post: responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare

Fisa de post pentru meseria de responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare, cod COR 122312


Grupa de baza: 1223 Conducatori in domeniul cercetarii si dezvoltarii

Iata o posibila fisa de post pentru Responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare:

## Titlu post: Responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare

### Descrierea postului:

Responsabilul CTE in cercetare-proiectare are rolul de a asigura coordonarea si monitorizarea aspectelor tehnice si economice ale proiectelor de cercetare si dezvoltare. in aceasta pozitie, responsabilul CTE va fi responsabil pentru evaluarea si analiza costurilor proiectelor, pentru identificarea si abordarea problemelor economice ale proiectelor si pentru asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta in activitatea de cercetare si dezvoltare. Aceasta pozitie necesita o persoana cu cunostinte solide in managementul proiectelor, evaluarea costurilor si bugetelor, cu abilitati excelente de comunicare si analiza financiara.

### Responsabilitatile postului:

- Coordonarea si monitorizarea aspectelor tehnice si economice ale proiectelor de cercetare si dezvoltare
- Evaluarea costurilor proiectelor si identificarea si abordarea problemelor economice ale proiectelor
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta in activitatea de cercetare si dezvoltare
- Realizarea de analize financiare si rapoarte periodice de proiect pentru a evalua costurile si beneficiile proiectelor
- Identificarea si raportarea riscurilor potentiale si a problemelor legate de costuri
- Colaborarea cu echipele de cercetare si dezvoltare pentru a identifica si implementa solutii eficiente pentru problemele economice
- Colaborarea cu echipele de vanzari si marketing pentru a determina preturile, bugetele de marketing si alte aspecte financiare ale produselor si serviciilor companiei.

### Cerinte:

- Studii superioare in economie, finante sau intr-un domeniu relevant
- Experienta anterioara in evaluarea costurilor proiectelor, managementul proiectelor sau analiza financiara
- Cunostinte solide in analiza financiara, managementul bugetelor si a evaluarea riscurilor
- Abilitati excelente de comunicare, analiza si gestionare a datelor financiare
- Atitudine proactiva, inovatie si orientare catre rezolvarea problemelor
- Capacitatea de a respecta termenele stranse de livrare si standardele de calitate
- Abilitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona multiple sarcini simultan.

Aceasta este o fisa de post generica, care poate fi adaptata in functie de nevoile si contextul specific al organizatiei.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 122

  Grupa Minora 122

  Conducatori in domeniul vanzari, marketing si dezvoltare

  Conducatorii din domeniul vanzari, marketing si dezvoltare planifica, organizeaza, controleaza direct si coordoneaza activitatile de publicitate, relatii publice, cercetare si dezvoltare, precum si activitatile de vanzare si marketing ale intreprinderilor si organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1223 Conducatori in domeniul cercetarii si dezvoltarii

  Conducatorii din domeniul cercetarii si dezvoltarii planifica, coordoneaza direct activitatile de cercetare si dezvoltare ale unei intreprinderi sau organizatii ori ale intreprinderilor care furnizeaza servicii similare pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • COD

  COD COR 122312 - responsabil CTE (control tehnic-economic) in cercetare-proiectare