.

Cod COR responsabil al managementului responsabilitatii sociale


Cod COR responsabil al managementului responsabilitatii sociale

Cod COR: responsabil al managementului responsabilitatii sociale

Cod COR: 242902 - responsabil al managementului responsabilitatii sociale


Meseria de responsabil al managementului responsabilitatii sociale face parte din grupa de baza: 2429 Specialisti in administratie neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de responsabil al managementului responsabilitatii sociale

Responsabilitatea sociala a managementului (RSM) este o abordare a managementului care se concentreaza pe imbunatatirea relatiilor dintre o companie si comunitatea sa, precum si pe imbunatatirea impactului social si al mediului. RSM a devenit o parte importanta a managementului in ultimele decenii, in special in ultimii ani. Istoria RSM se intinde inapoi la anii 1950, cand a fost introdusa pentru prima data ca parte a managementului. in acea perioada, conceptul a fost folosit pentru a descrie responsabilitatea unei companii fata de comunitatea sa si de mediu. in anii 1970, conceptul a fost extins pentru a include responsabilitatea fata de angajati si alte grupuri de interese. in anii 1980, conceptul a fost adoptat de catre mai multe companii si a devenit o parte importanta a managementului. in aceasta perioada, au fost dezvoltate mai multe standarde si practici pentru RSM, precum si un cadru legal pentru a reglementa responsabilitatea sociala a managementului. in prezent, responsabilitatea sociala a managementului este un subiect important in lumea afacerilor si este considerata o parte esentiala a managementului. Responsabilii de RSM sunt responsabili pentru implementarea si monitorizarea practicilor de RSM in cadrul companiei

Model fisa de post: responsabil al managementului responsabilitatii sociale

Fisa de post pentru meseria de responsabil al managementului responsabilitatii sociale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: responsabil al managementului responsabilitatii sociale, cod COR 242902


Grupa de baza: 2429 Specialisti in administratie neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de Responsabil al Managementului Responsabilitatii Sociale

Descrierea postului:

Responsabilul al Managementului Responsabilitatii Sociale este responsabil de dezvoltarea, implementarea si monitorizarea politicilor si programelor de responsabilitate sociala ale organizatiei. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu departamentele interne si cu alte parti interesate pentru a asigura ca organizatia isi indeplineste angajamentele de responsabilitate sociala si ca acestea sunt integrate in toate aspectele activitatii organizatiei.

Responsabilitati principale:

- Dezvoltarea si implementarea politicilor si programelor de responsabilitate sociala ale organizatiei
- Monitorizarea si raportarea progresului in ceea ce priveste obiectivele de responsabilitate sociala ale organizatiei
- Colaborarea cu departamentele interne pentru a asigura integrarea responsabilitatii sociale in toate aspectele activitatii organizatiei
- Identificarea si gestionarea riscurilor de responsabilitate sociala ale organizatiei
- Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu alte parti interesate, inclusiv cu comunitatea locala, ONG-uri si alte organizatii
- Participarea la evenimente si conferinte pentru a mentine cunostintele si a fi la curent cu tendintele si practicile de responsabilitate sociala
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de responsabilitate sociala relevante

Cerinte de calificare:

- Studii superioare in domeniul managementului, afacerilor sau al responsabilitatii sociale
- Experienta relevanta in dezvoltarea si implementarea politicilor si programelor de responsabilitate sociala
- Cunostinte solide despre reglementarile si standardele de responsabilitate sociala
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu alte parti interesate
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu departamentele interne
- Capacitatea de a gestiona proiecte si de a prioritiza sarcinile
- Atentie la detalii si abilitati analitice puternice

Responsabilul al Managementului Responsabilitatii Sociale este un rol important in asigurarea ca organizatia isi indeplineste angajamentele de responsabilitate sociala si ca acestea sunt integrate in toate aspectele activitatii organizatiei. Acesta trebuie sa fie un lider puternic, cu abilitati excelente de comunicare si relationare cu alte parti interesate, si sa aiba cunostinte solide despre reglementarile si standardele de responsabilitate sociala.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 242

  Grupa Minora 242

  Specialisti in domeniul administrativ

  Specialistii in domeniul administrativ aplica diferite concepte si teorii referitoare la imbunatatirea eficientei organizatiilor si a persoanelor din cadrul acestora.

 • COR

  Grupa de baza 2429 Specialisti in administratie neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialisti in administratie neclasificati in alta parte in grupa minora 242 - Specialisti in domeniul administrativ. De exemplu, grupa de baza include specialistii care elaboreaza strategiile si programele institutiilor publice, organizatiilor si companiilor cu impact social si economic.

 • COD

  COD COR 242902 - responsabil al managementului responsabilitatii sociale