.

Cod COR responsabil de mediu


Cod COR responsabil de mediu

Cod COR: responsabil de mediu

Cod COR: 325710 - responsabil de mediu


Meseria de responsabil de mediu face parte din grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati.

Istoria meseriei de responsabil de mediu

Responsabilitatea pentru mediu a devenit o preocupare majora in ultimii ani, iar profesia de responsabil de mediu a crescut in popularitate. Responsabilitatea pentru mediu se refera la intelegerea si gestionarea impactului activitatilor umane asupra mediului. Responsabilii de mediu sunt angajati pentru a monitoriza si a gestiona aceste impacte, precum si pentru a oferi solutii pentru a reduce sau elimina aceste impacte. Acest domeniu a crescut in popularitate in ultimii ani, in special in industria de productie, deoarece companiile sunt din ce in ce mai constiente de impactul lor asupra mediului. Responsabilitatea pentru mediu implica o intelegere a legilor si reglementarilor privind protectia mediului, precum si a tehnologiilor si practicilor de gestionare a deseurilor si a altor activitati care pot afecta mediul. Responsabilii de mediu sunt responsabili de implementarea si monitorizarea programelor de protectie a mediului si de asigurarea conformitatii cu legile si reglementarile privind protectia mediului.

Model fisa de post: responsabil de mediu

Fisa de post pentru meseria de responsabil de mediu


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: responsabil de mediu, cod COR 325710


Grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

Fisa de post pentru meseria de Responsabil de Mediu

1. Descrierea postului

Responsabilul de Mediu este responsabil de dezvoltarea, implementarea si monitorizarea politicilor si procedurilor de mediu ale unei organizatii. Acesta trebuie sa asigure ca organizatia respecta toate reglementarile si standardele de mediu, precum si sa identifice si sa implementeze practici durabile si ecologice.

2. Responsabilitati si sarcini

- Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor de mediu ale organizatiei
- Monitorizarea si raportarea performantei de mediu a organizatiei
- Identificarea si implementarea practicilor durabile si ecologice
- Asigurarea respectarii tuturor reglementarilor si standardelor de mediu
- Colaborarea cu departamentele interne pentru a asigura conformitatea cu politicile si procedurile de mediu
- Identificarea si gestionarea riscurilor de mediu
- Dezvoltarea si implementarea programelor de formare si constientizare a angajatilor cu privire la practicile de mediu
- Participarea la audituri si inspectii de mediu
- Colaborarea cu autoritatile de reglementare si alte organizatii pentru a asigura conformitatea cu reglementarile de mediu

3. Cerinte de calificare

- Studii superioare in domeniul mediului sau o disciplina relevanta
- Experienta relevanta in domeniul mediului
- Cunostinte solide despre reglementarile si standardele de mediu
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a identifica si gestiona riscurile de mediu
- Capacitatea de a dezvolta si implementa politici si proceduri de mediu
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Abilitati excelente de analiza si rezolvare a problemelor

4. Conditii de lucru

Responsabilul de Mediu lucreaza intr-un birou si poate fi necesar sa calatoreasca pentru a participa la audituri si inspectii de mediu. Acesta poate fi expus la substante chimice si alte pericole de mediu si trebuie sa respecte toate reglementarile de siguranta si sanatate la locul de munca.

5. Salarizare

Salarizarea pentru un Responsabil de Mediu variaza in functie de experienta, nivelul de educatie si dimensiunea organizatiei. n general, salariul mediu pentru aceasta pozitie este intre 3000 si 5000 de lei pe luna.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 32

  Subgrupa Majora 32

  Tehnicieni si asimilati in domeniul sanatatii

  Tehnicienii si asimilatii acestora din domeniul sanatatii indeplinesc sarcini tehnice si practice care ajuta la diagnosticarea si tratamentul bolii, leziunilor si deficientelor la oameni si animale, sprijina punerea in aplicare a asistentei medicale, a planurilor de tratament, care sunt de obicei stabilite de catre specialistii din domeniul medical, veterinar sau alti specialisti din domeniul sanatatii.

 • 325

  Grupa Minora 325

  Alti specialisti in domeniul sanatatii, asimilati

  Alti specialisti din domeniul sanatatii si asimilatii indeplinesc sarcini cu caracter tehnic si furnizeaza servicii de asistenta in stomatologie, administrarea inregistrarilor medicale, sanatatea comunitatii, corectarea acuitatii vizuale reduse, fizioterapie, sanatatea mediului inconjurator, tratamente medicale de urgenta si alte activitati care sprijina si promoveaza sanatatea umana.

 • COR

  Grupa de baza 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

  Inspectorii din domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale si asimilatii verifica punerea in aplicare a normelor si reglementarilor referitoare la factorii de mediu care pot afecta sanatatea umana, siguranta la locul de munca, precum si siguranta proceselor de productie a bunurilor si serviciilor. Acestia pot implementa si evalua programe ce restabilesc sau imbunatatesc conditiile sanitare si de siguranta, sub supravegherea unui specialist din domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 325710 - responsabil de mediu