.

Cod COR responsabil industrializare produs


Cod COR responsabil industrializare produs

Cod COR: responsabil industrializare produs

Cod COR: 121916 - responsabil industrializare produs


Meseria de responsabil industrializare produs face parte din grupa de baza: 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de responsabil industrializare produs

Responsabilitatea industrializarii produselor a aparut in anii 1950, cand producatorii au inceput sa se concentreze pe cresterea eficientei productiei si pe reducerea costurilor. Acest lucru a necesitat o mai mare atentie acordata proceselor de productie si a condus la aparitia meseriei de responsabil industrializare produs. Responsabilitatea acestei pozitii consta in a asigura ca produsele sunt produse in mod eficient si la un cost scazut. Acest lucru se realizeaza prin identificarea si eliminarea oricaror ineficiente din procesul de productie, precum si prin implementarea de tehnologii si metode de productie mai eficiente. Responsabilul industrializare produs trebuie sa fie capabil sa identifice si sa rezolve problemele care apar in procesul de productie si sa asigure ca produsele sunt produse la standardele de calitate si la costurile asteptate.

Model fisa de post: responsabil industrializare produs

Fisa de post pentru meseria de responsabil industrializare produs


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: responsabil industrializare produs, cod COR 121916


Grupa de baza: 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare

Iata o posibila fisa de post pentru un Responsabil Industrializare Produs:

## Titlu post: Responsabil Industrializare Produs

## Scopul postului:

Responsabilul Industrializare Produs are responsabilitatea de a coordona si de a gestiona toate activitatile legate de industrializarea produselor in cadrul organizatiei. Acesta trebuie sa asigure ca toate activitatile sunt efectuate in conformitate cu politicile, reglementarile si obiectivele organizatiei, astfel incat produsele sa fie dezvoltate si lansate pe piata intr-un mod eficient si cu o calitate ridicata.

## Responsabilitati:

- Coordonarea activitatilor si a resurselor specifice industrializarii produselor;
- Planificarea si organizarea activitatilor specifice de industrializare a produselor;
- Asigurarea implementarii standardelor si procedurilor interne in cadrul procesului de industrializare a produselor;
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si de eficienta in productie;
- Participarea la dezvoltarea si implementarea de solutii pentru imbunatatirea performantei si a calitatii produselor;
- Colaborarea cu alte departamente si echipe pentru a asigura eficienta si coerenta operationala in cadrul organizatiei in domeniul dezvoltarii si lansarii de produse.

## Cerinte:

- Studii superioare in inginerie, tehnologie sau intr-un domeniu relevant;
- Cel putin 5 ani de experienta intr-un rol similar, cu experienta in industrializarea si dezvoltarea de produse;
- Cunostinte solide in domeniul industrializarii si dezvoltarii de produse, cu abilitatea de a identifica si de a implementa solutii adecvate pentru imbunatatirea performantei si a calitatii produselor;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei, cu capacitatea de a motiva membrii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitati excelente de comunicare si relationare interdepartamentala, cu abilitatea de a lucra eficient intr-un mediu de echipa;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor legale si de conformitate in domeniul dezvoltarii si lansarii de produse.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Responsabil Industrializare Produs, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza include servicii de afaceri si managerii administrativi care nu sunt clasificati in grupele de baza anterioare din grupa minora 121 - Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ.

 • COD

  COD COR 121916 - responsabil industrializare produs