.

Cod COR restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii)


Cod COR restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii)

Cod COR: restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii)

Cod COR: 343301 - restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii)


Meseria de restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii) face parte din grupa de baza: 3433 Tehnicieni in domeniul artei (expozitii, muzee si biblioteci).

Istoria meseriei de restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii)

Istoria meseriei de restaurator opere de arta si monumente istorice se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu secolul al XIX-lea, restauratorii au inceput sa se specializeze in restaurarea si conservarea obiectelor de arta si monumentelor istorice. Acestia au folosit tehnici si materiale speciale pentru a restaura si conserva obiectele de arta si monumentele istorice, precum si pentru a le proteja de factorii de mediu. In prezent, restauratorii folosesc tehnici si materiale avansate pentru a restaura si conserva obiectele de arta si monumentele istorice, precum si pentru a le proteja de factorii de mediu. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru documentarea si interpretarea istoriei obiectelor de arta si monumentelor istorice, precum si pentru a le prezenta publicului.

Model fisa de post: restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii)

Fisa de post pentru meseria de restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii), cod COR 343301


Grupa de baza: 3433 Tehnicieni in domeniul artei (expozitii, muzee si biblioteci)

Fisa de post pentru meseria de restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii) include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:
- Restaurarea si conservarea operelor de arta si monumentelor istorice
- Identificarea problemelor si avarielor din structura si compozitia obiectelor de arta si monumentelor istorice
- Utilizarea tehnicilor si metodelor de restaurare adecvate pentru a repara si a conserva obiectele de arta si monumentele istorice
- Lucrul cu echipamente si instrumente speciale pentru a efectua restaurarea si conservarea obiectelor de arta si monumentelor istorice
- Documentarea procesului de restaurare si conservare a obiectelor de arta si monumentelor istorice
- Colaborarea cu alti specialisti, cum ar fi istoricii de arta, arhitectii si conservatorii, pentru a asigura o restaurare si conservare adecvata a obiectelor de arta si monumentelor istorice

Cerinte:
- Studii medii in domeniul restaurarii si conservarii obiectelor de arta si monumentelor istorice
- Cunostinte solide despre istoria artei si a arhitecturii
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu alti specialisti
- Capacitatea de a lucra cu instrumente si echipamente speciale
- Capacitatea de a lucra cu atentie la detalii si de a fi precis
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Capacitatea de a invata si de a se adapta la noi tehnici si metode de restaurare si conservare a obiectelor de arta si monumentelor istorice

Aceasta fisa de post pentru meseria de restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii) poate fi utilizata ca ghid pentru a recruta si a evalua candidatii pentru aceasta pozitie.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 343

  Grupa Minora 343

  Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar

  Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.

 • COR

  Grupa de baza 3433 Tehnicieni in domeniul artei (expozitii, muzee si biblioteci)

  Tehnicienii in domeniul artei (expozitii, muzee si biblioteci) pregatesc lucrari de arta, specimene si artefacte pentru colectii, aranjeaza si monteaza exponatele din galerii, acorda asistenta bibliotecarilor privind organizarea si operarea sistemelor de manipulare a materialelor si fisierelor inregistrate.

 • COD

  COD COR 343301 - restaurator opere de arta si monumente istorice (studii medii)