.

Cod COR restaurator piatra


Cod COR restaurator piatra

Cod COR: restaurator piatra

Cod COR: 711305 - restaurator piatra


Meseria de restaurator piatra face parte din grupa de baza: 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra.

Istoria meseriei de restaurator piatra

Meseria de restaurator piatra a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a repara si intretine monumente si structuri din piatra. Acest lucru a inceput in antichitate, cand artizanii au folosit tehnici simple pentru a repara si intretine structurile din piatra. Aceste tehnici au evoluat in timp, devenind mai sofisticate si mai eficiente. in prezent, restauratorii de piatra folosesc tehnici avansate, cum ar fi chituri si adezivi speciali, pentru a repara si intretine structurile din piatra. Acest lucru le permite sa prelungeasca durata de viata a acestor structuri si sa le mentina in stare buna.

Model fisa de post: restaurator piatra

Fisa de post pentru meseria de restaurator piatra


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: restaurator piatra, cod COR 711305


Grupa de baza: 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra

Titlu post: Restaurator piatra

Descrierea postului:

Restauratorul pietrei este responsabil pentru restaurarea, conservarea si intretinerea pietrelor si a altor materiale de constructii. Acesta trebuie sa aiba cunostinte si experienta in restaurarea si intretinerea pietrelor si a altor materiale de constructii.

Responsabilitati:

- Restaurarea si intretinerea pietrelor si a altor materiale de constructii

- Utilizarea corecta a materialelor si echipamentelor necesare restaurarii si intretinerii pietrelor si a altor materiale de constructii

- Utilizarea corecta a tehnicilor si procedurilor de restaurare si intretinere

- Monitorizarea si raportarea starii de conservare a pietrelor si a altor materiale de constructii

- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta

- Colaborarea cu alti specialisti in restaurare si intretinere

Cerinte:

- Experienta in restaurarea si intretinerea pietrelor si a altor materiale de constructii

- Cunostinte solide despre tehnicile si procedurile de restaurare si intretinere

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si materialelor necesare restaurarii si intretinerii pietrelor si a altor materiale de constructii

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra

  Spargatorii, taietorii si cioplitorii in piatra taie si modeleaza blocurile de piatra tare sau moale si placile (dalele) pentru construirea si intretinerea structurilor de piatra si a zidariei monumentelor si graveaza (sculpteaza) in piatra.

 • COD

  COD COR 711305 - restaurator piatra