.

Cod COR restaurator sarpante si structuri din lemn


Cod COR restaurator sarpante si structuri din lemn

Cod COR: restaurator sarpante si structuri din lemn

Cod COR: 752220 - restaurator sarpante si structuri din lemn


Meseria de restaurator sarpante si structuri din lemn face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.

Istoria meseriei de restaurator sarpante si structuri din lemn

Meseria de restaurator de sarpante si structuri din lemn a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acestia au fost responsabili pentru repararea si intretinerea sarpantelor si structurilor din lemn, precum si pentru construirea de noi structuri. Acestia au folosit tehnici traditionale si materiale locale pentru a construi si repara aceste structuri. In timp, tehnicile si materialele au evoluat, iar restauratorii au devenit mai specializati in repararea si intretinerea acestor structuri. Acestia au devenit, de asemenea, responsabili pentru conservarea si restaurarea structurilor vechi, folosind tehnici si materiale specializate. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru prevenirea deteriorarii structurilor din lemn si pentru asigurarea ca acestea sunt in siguranta si functionale.

Model fisa de post: restaurator sarpante si structuri din lemn

Fisa de post pentru meseria de restaurator sarpante si structuri din lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: restaurator sarpante si structuri din lemn, cod COR 752220


Grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Restaurator sarpante si structuri din lemn

Descrierea postului:

Restauratorul sarpante si structuri din lemn este responsabil pentru restaurarea si intretinerea sarpantelor si structurilor din lemn. Acesta trebuie sa inspecteze si sa evalueze starea sarpantelor si structurilor din lemn, sa identifice si sa repare orice deteriorari, sa aplice tratamente de protectie si sa asigure intretinerea periodica.

Responsabilitati:

- Inspectarea si evaluarea starii sarpantelor si structurilor din lemn;

- Identificarea si repararea oricaror deteriorari;

- Aplicarea tratamentelor de protectie;

- Intretinerea periodica a sarpantelor si structurilor din lemn;

- Asigurarea unui nivel adecvat de siguranta si protectie;

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate;

- Lucrul in conformitate cu standardele de calitate si codurile de etica.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul restaurarii sarpantelor si structurilor din lemn;

- Cunostinte solide despre materialele si tehnicile de restaurare;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7522 Ebenisti si asimilati

  Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.

 • COD

  COD COR 752220 - restaurator sarpante si structuri din lemn