.

Cod COR retusor clisee


Cod COR retusor clisee

Cod COR: retusor clisee

Cod COR: 813206 - retusor clisee


Meseria de retusor clisee face parte din grupa de baza: 8132 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor fotografice.

Istoria meseriei de retusor clisee

Meseria de retusor clisee a fost practicata inca din secolul al XIX-lea, cand fotografia a inceput sa se dezvolte. Retusorii cliseelor erau responsabili pentru ajustarea si imbunatatirea imaginilor fotografice, folosind diverse tehnici, cum ar fi retusarea, colorarea si decuparea. Acestia foloseau instrumente precum pensule, pensule, pensule si chiar lavete pentru a ajusta si a imbunatati imaginile. In timp, tehnologia s-a dezvoltat si a devenit mai usor pentru retusorii cliseelor sa lucreze cu imagini digitale, folosind programe de editare foto precum Photoshop. Acestia sunt acum responsabili pentru ajustarea culorilor, luminozitatii, contrastului si alte aspecte ale imaginilor digitale.

Model fisa de post: retusor clisee

Fisa de post pentru meseria de retusor clisee


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: retusor clisee, cod COR 813206


Grupa de baza: 8132 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor fotografice

Titlu post: Retusor clisee

Descrierea postului:

Retusorul cliseelor este responsabil pentru retusarea si prelucrarea imaginilor digitale si a cliselor fotografice. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide de fotografie si sa fie familiarizat cu tehnicile de retusare si prelucrare a imaginilor.

Responsabilitati:

Retusarea si prelucrarea imaginilor digitale si a cliselor fotografice

Utilizarea software-ului de retusare si prelucrare a imaginilor

Aplicarea efectelor speciale si ajustarii culorilor

Asigurarea calitatii imaginilor si a cliselor

Lucrul in echipa cu alti membri ai departamentului de fotografie

Respectarea termenelor limita si a cerintelor clientilor

Cerinte:

Experienta in retusarea si prelucrarea imaginilor digitale si a cliselor fotografice

Cunostinte solide de fotografie si tehnici de retusare si prelucrare a imaginilor

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de organizare si planificare

Abilitati de utilizare a software-ului de retusare

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 813

  Grupa Minora 813

  Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice

  Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.

 • COR

  Grupa de baza 8132 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor fotografice

  Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor fotografice actioneaza si supravegheaza echipamentele care produc filme si hartie fotografica si care proceseaza prin expunere filmele fotografice si realizeaza fotografii.

 • COD

  COD COR 813206 - retusor clisee