.

Cod COR rihtuitor confectii


Cod COR rihtuitor confectii

Cod COR: rihtuitor confectii

Cod COR: 815306 - rihtuitor confectii


Meseria de rihtuitor confectii face parte din grupa de baza: 8153 Operatori la masini si utilaje pentru industria confectiilor.

Istoria meseriei de rihtuitor confectii

Rihtuitorul de confectii este un meserias care se ocupa cu ajustarea si corectarea hainelor si a altor articole de imbracaminte. Meseria de rihtuitor de confectii a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. in acea perioada, rihtuitorii de confectii erau angajati de catre producatorii de imbracaminte pentru a ajusta si corecta hainele inainte de a fi vandute. Acest lucru a permis producatorilor sa ofere produse de inalta calitate clientilor lor. in prezent, rihtuitorii de confectii sunt angajati de magazinele de imbracaminte si de producatorii de imbracaminte pentru a ajusta si corecta hainele inainte de a fi vandute. Ei sunt, de asemenea, angajati de catre designeri pentru a ajusta si corecta hainele inainte de a fi prezentate publicului.

Model fisa de post: rihtuitor confectii

Fisa de post pentru meseria de rihtuitor confectii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: rihtuitor confectii, cod COR 815306


Grupa de baza: 8153 Operatori la masini si utilaje pentru industria confectiilor

Titlu post: Rihtuitor Confectii

Descrierea postului:

Rihtuitorul Confectii este responsabil pentru asigurarea calitatii produselor finite prin verificarea si ajustarea produselor in conformitate cu standardele de calitate. Acesta trebuie sa verifice produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile de calitate si sa ia masuri corective daca este necesar.

Responsabilitati:

Verifica produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile de calitate.

Ajusteaza produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate.

Monitorizeaza produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile de calitate.

Analizeaza produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate.

Raporteaza orice probleme de calitate catre supervisor.

Urmareste si respecta procedurile de calitate.

Asigura-te ca produsele finite sunt etichetate corect.

Asigura-te ca produsele finite sunt ambalate corect.

Asigura-te ca produsele finite sunt livrate la timp.

Asigura-te ca produsele finite sunt livrate in conditii de siguranta.

Asigura-te ca produsele finite sunt livrate la destinatie.

Asigura-te ca produsele finite sunt livrate la standardele de calitate.

Asigura-te ca produsele finite sunt livrate la pretul corect.

Asigura-te ca produsele finite sunt livrate la locatia corecta.

Asigura-te ca produsele finite sunt livrate la termenul stabilit.

Asigura-te ca produ

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8153 Operatori la masini si utilaje pentru industria confectiilor

  Operatorii la masinile si utilajele pentru industria confectiilor actioneaza si supravegheaza masinile de cusut care fabrica, repara, tes si restaureaza materiale textile, articole de imbracaminte din blana, piele si materiale sintetice sau brodeaza desene decorative (ornamentale) pe confectii ori alte materiale. Acestia actioneaza masinile care fac gauri pentru nasturi si masinile de gaurire pentru capse si coasere in jurul gaurilor si a nasturilor pe articolele de imbracaminte.

 • COD

  COD COR 815306 - rihtuitor confectii