.

Cod COR rotar caretas


Cod COR rotar caretas

Cod COR: rotar caretas

Cod COR: 731712 - rotar caretas


Meseria de rotar caretas face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de rotar caretas

Meseria de rotar caretas a fost practicata de catre oameni din toate colturile lumii de-a lungul istoriei. Aceasta meserie a fost folosita pentru a transporta marfuri si persoane in mod eficient si sigur. in trecut, rotarii caretei erau adesea folositi pentru a transporta marfuri si persoane in orase si sate. Acest lucru a permis oamenilor sa se deplaseze mai usor si mai rapid. in prezent, aceasta meserie este inca folosita in multe tari, in special in tarile in curs de dezvoltare, unde transportul public este limitat. Rotarii caretei sunt responsabili pentru transportul marfurilor si persoanelor in siguranta si eficient.

Model fisa de post: rotar caretas

Fisa de post pentru meseria de rotar caretas


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: rotar caretas, cod COR 731712


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Titlu post: Rotar caretas

Descrierea postului:

Rotar caretas este responsabil pentru pregatirea, incarcarea si descarcarea marfurilor pe care le transporta. Acesta trebuie sa asigure transportul marfurilor in siguranta si in timp util.

Responsabilitati:

Preia comenzile de transport si pregateste marfurile pentru transport.

Conduce vehiculul de transport in mod responsabil si in conformitate cu regulile de circulatie.

Monitorizeaza starea vehiculului si asigura intretinerea si repararea acestuia.

Urmareste si respecta termenele de livrare.

Verifica documentele de transport si asigura-te ca sunt corecte.

Asigura securitatea marfurilor in timpul transportului.

incarca si descarca marfurile in mod corespunzator.

Respecta regulile de siguranta si procedurile de transport.

Monitorizeaza starea marfurilor si asigura-te ca sunt in siguranta.

Raspunde la intrebarile clientilor si furnizeaza informatii despre produse si servicii.

Respecta toate regulile si procedurile de transport.

Cerint

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731712 - rotar caretas