.

Cod COR sablator produse din sticla


Cod COR sablator produse din sticla

Cod COR: sablator produse din sticla

Cod COR: 818110 - sablator produse din sticla


Meseria de sablator produse din sticla face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de sablator produse din sticla

Sablatoria produselor din sticla este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea sticlei prin sablare. Aceasta tehnica a fost folosita pentru prima data in secolul al XVIII-lea, cand artizanii au inceput sa sable sticla pentru a crea obiecte decorative. Acestia foloseau un instrument numit sablator, care era un instrument cu doua capete, unul pentru a sabla si unul pentru a lustrui. Sablatoria produselor din sticla a evoluat de-a lungul anilor, devenind mai sofisticata si mai eficienta. In prezent, sablatorii produselor din sticla folosesc masini specializate pentru a sabla si lustrui sticla, precum si alte instrumente pentru a crea obiecte decorative. Acestia pot crea obiecte decorative din sticla, cum ar fi vaze, oglinzi, lampi, ornamente si alte obiecte decorative.

Model fisa de post: sablator produse din sticla

Fisa de post pentru meseria de sablator produse din sticla


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sablator produse din sticla, cod COR 818110


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

FISA DE POST

Titlu post: Sablator produse din sticla

Descrierea postului:

Sablatorul produselor din sticla este responsabil pentru prelucrarea produselor din sticla prin sablare, pentru a le oferi o finisare neteda si uniforma. Acesta trebuie sa respecte standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt prelucrate corect si in timp util.

Responsabilitati si sarcini:

- Preluarea produselor din sticla si pregatirea lor pentru sablare;

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru sablare;

- Verificarea produselor sablate pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;

- Mentinerea echipamentelor si a materialelor in stare buna de functionare;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat.

Competente si abilitati:

- Experienta anterioara in sablarea produselor din sticla;

- Cunostinte solide despre echipamentele si materialele folosite in sablare;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818110 - sablator produse din sticla