.

Cod COR saluzitor franghii


Cod COR saluzitor franghii

Cod COR: saluzitor franghii

Cod COR: 731810 - saluzitor franghii


Meseria de saluzitor franghii face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de saluzitor franghii

Meseria de saluzitor franghii a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XV-lea. Aceasta meserie a fost folosita pentru a ajuta la transportul marfurilor si persoanelor pe rauri si canale. Saluzitorii franghii foloseau franghii pentru a trage navele si barcile pe apa, folosind fortea lor fizica. Acestia erau platiti pentru a trage navele si barcile, iar salariul lor varia in functie de distanta parcursa. In secolul al XIX-lea, saluzitorii franghii au inceput sa fie inlocuiti de motoarele cu aburi, care au facut ca aceasta meserie sa devina din ce in ce mai putin populara. In zilele noastre, aceasta meserie aproape ca a disparut, fiind inlocuita de motoarele cu combustie interna.

Model fisa de post: saluzitor franghii

Fisa de post pentru meseria de saluzitor franghii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: saluzitor franghii, cod COR 731810


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Titlu post: Saluzitor franghii

Descrierea postului:

Saluzitorul franghii este responsabil pentru inspectarea, intretinerea si repararea franghiilor si a echipamentelor de ridicare. Acesta trebuie sa verifice si sa inspecteze periodic franghiile si echipamentele de ridicare pentru a se asigura ca sunt in stare buna si sigure pentru utilizare. De asemenea, saluzitorul franghii trebuie sa verifice si sa repare orice defectiuni sau deteriorari ale franghiilor si echipamentelor de ridicare.

Responsabilitati:

- Inspecteaza si verifica periodic franghiile si echipamentele de ridicare pentru a se asigura ca sunt in stare buna si sigure pentru utilizare.

- Repara orice defectiuni sau deteriorari ale franghiilor si echipamentelor de ridicare.

- Asigura ca toate franghiile si echipamentele de ridicare sunt in conformitate cu standardele de siguranta si reglementarile in vigoare.

- Asigura ca toate franghiile si echipamentele de ridicare sunt etichetate corespunzator si sunt inregistrate in mod corespunzator.

- Asigura ca toate franghiile si echipamentele de ridicare sunt depozitate in mod corespunzator si in conditii de siguranta.

- Asigura ca toate franghiile si echipamentele de ridicare sunt utilizate in mod corespunzator si in conditii de siguranta.

- Asigura ca toate franghiile si echipamentele de ridicare sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

- Asigura ca toate franghiile si echipamentele de ridicare sunt inspectate si ver

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731810 - saluzitor franghii