.

Cod COR salvator din mediul subteran speologic


Cod COR salvator din mediul subteran speologic

Cod COR: salvator din mediul subteran speologic

Cod COR: 541908 - salvator din mediul subteran speologic


Meseria de salvator din mediul subteran speologic face parte din grupa de baza: 5419 Lucratori in servicii de protectie neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de salvator din mediul subteran speologic

Meseria de salvator din mediul subteran speologic se refera la salvarea persoanelor care au fost prinse in subteran, in special in pesteri, ca urmare a unor accidente sau a unor explorari nereusite. Meseria a luat nastere in anii 1950, cand oamenii au inceput sa exploreze pesterile si sa descopere noi caverne si pasaje. Acesti exploratori au nevoie de salvatori care sa ii ajute sa iasa in siguranta din subteran. Salvatorii sunt antrenati in tehnici de salvare si de prim ajutor, precum si in tehnici de explorare si navigare in subteran. Ei folosesc echipamente speciale, cum ar fi lanturi, franghii, lumanari si lanterne, pentru a se orienta si a se deplasa in subteran. De asemenea, ei folosesc echipamente de protectie, cum ar fi casca, manusi si haine speciale, pentru a se proteja de pericolele din subteran.

Model fisa de post: salvator din mediul subteran speologic

Fisa de post pentru meseria de salvator din mediul subteran speologic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: salvator din mediul subteran speologic, cod COR 541908


Grupa de baza: 5419 Lucratori in servicii de protectie neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Salvator din mediul subteran speologic

Descrierea postului:

Salvatorul din mediul subteran speologic este responsabil pentru asigurarea sigurantei si a bunastarii tuturor persoanelor implicate in explorarea subterana. Acesta trebuie sa monitorizeze si sa evalueze permanent conditiile de siguranta din mediul subteran si sa ia masuri adecvate pentru a preveni accidentele si a asigura o calatorie sigura.

Responsabilitati:

Monitorizeaza si evalueaza permanent conditiile de siguranta din mediul subteran si ia masuri adecvate pentru a preveni accidentele si a asigura o calatorie sigura.

Asigura asistenta medicala de urgenta in caz de accident sau boala.

Asigura instruirea si educarea membrilor echipei in ceea ce priveste procedurile de siguranta si tehnicile de explorare.

Monitorizeaza si evalueaza permanent echipamentul si materialele folosite in explorare.

Asigura asistenta tehnica si de specialitate pentru echipa de explorare.

Monitorizeaza si evalueaza permanent conditiile meteorologice si geologice din zona de explorare.

Asigura asistenta tehnica s

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 54

  Subgrupa Majora 54

  Lucratori in servicii de protectie

  Lucratorii in serviciile de protectie se ocupa cu protectia persoanelor fizice si a bunurilor impotriva incendiilor si a altor pericole, mentin ordinea si asigura respectarea legilor si regulamentelor.

 • 541

  Grupa Minora 541

  Lucratori in servicii de protectie

  Lucratorii in serviciile de protectie se ocupa cu protectia persoanelor fizice si a bunurilor impotriva incendiilor si a altor pericole, mentin ordinea si asigura respectarea legilor si regulamentelor.

 • COR

  Grupa de baza 5419 Lucratori in servicii de protectie neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza include lucratori din serviciile de protectie neclasificati in alta parte in grupa minora 541 - Lucratori in servicii de protectie.

 • COD

  COD COR 541908 - salvator din mediul subteran speologic