.

Cod COR sapator fantani


Cod COR sapator fantani

Cod COR: sapator fantani

Cod COR: 711903 - sapator fantani


Meseria de sapator fantani face parte din grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sapator fantani

Meseria de sapator de fantani dateaza din antichitate, cand oamenii au inceput sa foloseasca fantani pentru a furniza apa potabila si pentru a face agricultura mai eficienta. In Evul Mediu, sapatorii de fantani au devenit mai specializati si au inceput sa foloseasca tehnici mai sofisticate pentru a construi fantani mai adanci si mai sigure. In secolul al XIX-lea, sapatorii de fantani au inceput sa foloseasca masini si echipamente mai avansate pentru a face lucrarile mai usoare si mai rapide. In prezent, sapatorii de fantani folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sonde si scanere, pentru a identifica locatiile optime pentru constructia de fantani si pentru a asigura ca acestea sunt construite in mod corespunzator.

Model fisa de post: sapator fantani

Fisa de post pentru meseria de sapator fantani


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sapator fantani, cod COR 711903


Grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Sapator fantani

Descrierea postului:

Sapatorul fantanii este responsabil pentru excavarea si constructia de fantani si alte structuri de apa. Acesta trebuie sa planifice si sa execute proiecte de sapare si constructie, sa utilizeze echipamente si unelte adecvate si sa respecte standardele de siguranta si calitate.

Responsabilitati:

- Planifica si execute proiecte de sapare si constructie de fantani si alte structuri de apa
- Utilizeaza echipamente si unelte adecvate pentru a efectua lucrarile
- Respecta standardele de siguranta si calitate
- Monitorizeaza si mentine echipamentele si uneltele in stare buna de functionare
- Asigura curatenia si ordinea pe santier
- Respecta procedurile si regulile de siguranta
- Lucreaza in echipa cu alti membri ai echipei

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul sapaturilor si constructiilor de fantani
- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si uneltelor
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de planificare si organizare
- Atentie la detalii si spirit de echipa
- Permis de conducere si cunostinte de baza in mecanica

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii constructori si asimilatii acestora care nu sunt clasificati in alta parte in grupa minora 711 - Muncitori constructori si asimilati. De exemplu, grupa de baza include lucratori in demolare, lucratori in intretinerea clopotnitelor, semineurilor si cosurilor industriale, muncitori in ridicarea schelelor.

 • COD

  COD COR 711903 - sapator fantani