.

Cod COR scafandru greu


Cod COR scafandru greu

Cod COR: scafandru greu

Cod COR: 754105 - scafandru greu


Meseria de scafandru greu face parte din grupa de baza: 7541 Scafandri.

Istoria meseriei de scafandru greu

Meseria de scafandru greu a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVIII-lea. Scafandrii grei sunt cei care se scufunda in adancuri mari, folosind echipament specializat si tehnici de scufundare. Acestia sunt folositi pentru a efectua lucrari subacvatice, cum ar fi inspectii, reparatii, instalari si recuperari. Scafandrii grei sunt, de asemenea, folositi pentru a efectua lucrari de salvare si recuperare, precum si pentru a efectua cercetari subacvatice. Acestia sunt, de asemenea, folositi pentru a efectua lucrari de explorare si dezvoltare a resurselor subacvatice. In prezent, scafandrii grei sunt folositi in industria petrolului si a gazelor, precum si in industria constructiilor navale si a constructiilor subacvatice.

Model fisa de post: scafandru greu

Fisa de post pentru meseria de scafandru greu


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: scafandru greu, cod COR 754105


Grupa de baza: 7541 Scafandri

Titlu post: Scafandru Greu

Descrierea postului:

Scafandru Greu este responsabil pentru efectuarea de lucrari subacvatice, inclusiv inspectii, reparatii, instalari si intretinere. Acesta trebuie sa efectueze lucrari subacvatice in conditii de siguranta si sa respecte toate regulile si procedurile de securitate.

Responsabilitati:

Efectuarea de lucrari subacvatice, inclusiv inspectii, reparatii, instalari si intretinere.

Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru a efectua lucrarile subacvatice.

Monitorizarea si raportarea oricaror probleme sau defectiuni detectate in timpul lucrarilor subacvatice.

Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate.

Mentinerea echipamentului si a materialelor in stare buna de functionare.

Efectuarea de teste si verificari periodice ale echipamentului si materialelor.

Participarea la intalniri si discutii cu echipa de lucru.

Asigurarea unei comunicari clare si eficiente cu echipa de lucru.

Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul scafandrilor grei.

Certificare in domeniul scafandrilor grei.

Cunostinte solide despre echipamentele si materialele necesare pentru lucrarile subacvatice.

Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de rezolvare a problemelor

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 754

  Grupa Minora 754

  Alti muncitori calificati

  Alti muncitori calificati desfasoara activitati sub suprafata apei, utilizand aparate subacvatice de respirat, pozitioneaza, monteaza si detoneaza explozibile, inspecteaza si testeaza materii prime, produse si componente fabricate, elimina organismele nedorite pentru prevenirea deteriorarii culturilor agricole, cladirilor si altor structuri. Aceasta grupa de baza include ocupatii din domeniul comercial si mestesugaresc neclasificate in alta parte in grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati.

 • COR

  Grupa de baza 7541 Scafandri

  Scafandrii desfasoara activitati sub suprafata apei utilizand aparate subacvatice de respirat, pentru a inspecta, instala, repara si inlatura echipamente si structuri, efectueaza, supravegheaza teste si experimente, armeaza explozibile, fotografiaza structuri sau viata marina ori gasesc si recupereaza obiecte si persoane disparute.

 • COD

  COD COR 754105 - scafandru greu