.

Cod COR scafandru salvator


Cod COR scafandru salvator

Cod COR: scafandru salvator

Cod COR: 754107 - scafandru salvator


Meseria de scafandru salvator face parte din grupa de baza: 7541 Scafandri.

Istoria meseriei de scafandru salvator

Meseria de scafandru salvator a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVIII-lea. Primii scafandri salvatori au fost folositi pentru a salva vieti si bunuri de pe navele care se scufundau. Acestia foloseau echipamente speciale, cum ar fi costume de scafandru, care le permiteau sa respire sub apa si sa se deplaseze in adancuri mari. In secolul al XIX-lea, scafandrii salvatori au fost folositi pentru a salva vieti si bunuri de pe navele care se scufundau in apele oceanului. In secolul al XX-lea, scafandrii salvatori au fost folositi pentru a salva vieti si bunuri de pe navele care se scufundau in apele marilor si oceanelor. In prezent, scafandrii salvatori sunt folositi pentru a salva vieti si bunuri de pe navele care se scufundau in apele marilor si oceanelor, precum si pentru a efectua operatiuni de salvare si recuperare in caz de accidente maritime.

Model fisa de post: scafandru salvator

Fisa de post pentru meseria de scafandru salvator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: scafandru salvator, cod COR 754107


Grupa de baza: 7541 Scafandri

Titlu post: Scafandru Salvator

Descrierea postului:

Scafandru salvator este responsabil pentru salvarea persoanelor si bunurilor aflate in pericol in situatii de urgenta. Acesta trebuie sa fie pregatit sa intervina in orice situatie de urgenta si sa foloseasca echipamentul adecvat pentru a salva persoanele si bunurile aflate in pericol.

Responsabilitati:

- Sa intervina in situatii de urgenta si sa salveze persoanele si bunurile aflate in pericol;

- Sa foloseasca echipamentul adecvat pentru a salva persoanele si bunurile aflate in pericol;

- Sa inspecteze si sa mentina echipamentul de salvare;

- Sa ofere primul ajutor persoanelor aflate in pericol;

- Sa participe la exercitiile de antrenament si de pregatire;

- Sa respecte regulile si procedurile de securitate.

Cerinte:

- Diploma de scafandru sau certificat de scafandru;

- Experienta in domeniul salvarii;

- Cunostinte de baza in primul ajutor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de navigare si orientare;

- Abilitati de utilizare a echipamentului de salvare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 754

  Grupa Minora 754

  Alti muncitori calificati

  Alti muncitori calificati desfasoara activitati sub suprafata apei, utilizand aparate subacvatice de respirat, pozitioneaza, monteaza si detoneaza explozibile, inspecteaza si testeaza materii prime, produse si componente fabricate, elimina organismele nedorite pentru prevenirea deteriorarii culturilor agricole, cladirilor si altor structuri. Aceasta grupa de baza include ocupatii din domeniul comercial si mestesugaresc neclasificate in alta parte in grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati.

 • COR

  Grupa de baza 7541 Scafandri

  Scafandrii desfasoara activitati sub suprafata apei utilizand aparate subacvatice de respirat, pentru a inspecta, instala, repara si inlatura echipamente si structuri, efectueaza, supravegheaza teste si experimente, armeaza explozibile, fotografiaza structuri sau viata marina ori gasesc si recupereaza obiecte si persoane disparute.

 • COD

  COD COR 754107 - scafandru salvator