.

Cod COR scenograf


Cod COR scenograf

Cod COR: scenograf

Cod COR: 265434 - scenograf


Meseria de scenograf face parte din grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole.

Istoria meseriei de scenograf

Scenografia este o arta veche, care se remarca prin crearea unui spatiu scenic pentru spectacole si productii teatrale. Meseria de scenograf a fost practicata inca din antichitate, cand scenografii au creat decoruri si costume pentru spectacolele de teatru si muzica. in Evul Mediu, scenografii au creat decoruri pentru spectacolele de teatru si muzica, precum si pentru spectacolele de balet. in secolul al XIX-lea, scenografia a devenit o arta mai sofisticata, cu scenografi care au creat decoruri si costume pentru productii teatrale si muzicale. in prezent, scenografii sunt angajati pentru a crea decoruri si costume pentru productii teatrale, muzicale, televiziune si film. Ei folosesc materiale precum lemn, metal, sticla, plastic si textile pentru a crea decoruri si costume care sa se potriveasca temei productiei.

Model fisa de post: scenograf

Fisa de post pentru meseria de scenograf


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: scenograf, cod COR 265434


Grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

Fisa de post pentru meseria de scenograf:

1. Descrierea postului:
Scenograful este responsabil pentru crearea si proiectarea decorurilor, costumelor si a altor elemente vizuale pentru productiile teatrale, de film sau de televiziune. El sau ea trebuie sa aiba o intelegere profunda a scenografiei si a designului, precum si o abilitate de a comunica cu regizorul si cu echipa de productie pentru a crea o viziune coerenta si captivanta pentru productie.

2. Responsabilitati si sarcini:
- Crearea si proiectarea decorurilor, costumelor si a altor elemente vizuale pentru productiile teatrale, de film sau de televiziune
- Colaborarea cu regizorul si cu echipa de productie pentru a dezvolta o viziune coerenta si captivanta pentru productie
- Realizarea de schite, desene si modele pentru a ilustra conceptele de design
- Selectarea si achizitionarea de materiale si accesorii pentru decoruri si costume
- Coordonarea cu departamentele de iluminat si sunet pentru a asigura o prezentare coerenta si eficienta a productiei
- Supravegherea constructiei si instalarii decorurilor si a altor elemente vizuale
- Participarea la repetitii si la productii pentru a asigura ca decorurile si costumele sunt in conformitate cu viziunea regizorului si cu cerintele productiei

3. Cerinte de calificare:
- Studii superioare in design, arte vizuale sau o disciplina similara
- Experienta anterioara in scenografie sau design de productie
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Abilitati de desen si de proiectare
- Cunostinte solide de software de design si de grafica
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

4. Conditii de lucru:
- Program de lucru flexibil, care poate include ore suplimentare si weekend-uri
- Lucrul intr-un mediu creativ si dinamic, cu oameni din diferite domenii
- Posibilitatea de a calatori pentru a lucra la productii in diferite locatii

5. Salarizare:
- Salariul unui scenograf poate varia in functie de experienta, de locatie si de tipul de productie la care lucreaza. n general, salariul mediu pentru un scenograf este de aproximativ 3.000 - 5.000 de lei pe luna.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 265

  Grupa Minora 265

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

  Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.

 • COR

  Grupa de baza 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

  Regizorii si producatorii de film, teatru si alte spectacole supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si artistice ale filmelor, productiilor de televiziune sau radio si ale spectacolelor de teatru.

 • COD

  COD COR 265434 - scenograf