.

Cod COR sculptor in lemn


Cod COR sculptor in lemn

Cod COR: sculptor in lemn

Cod COR: 731708 - sculptor in lemn


Meseria de sculptor in lemn face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de sculptor in lemn

Meseria de sculptor in lemn a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a crea obiecte decorative si utilitare. In antichitate, sculptorii in lemn au creat statui, obiecte de cult si alte obiecte decorative. In Evul Mediu, sculptorii in lemn au creat obiecte utilitare, cum ar fi mobilier, usi si ferestre. In secolele urmatoare, sculptorii in lemn au creat obiecte decorative, cum ar fi sculpturi, ornamente si alte obiecte decorative. In zilele noastre, sculptorii in lemn sunt folositi pentru a crea obiecte decorative si utilitare, cum ar fi mobilier, usi, ferestre, sculpturi si alte obiecte decorative.

Model fisa de post: sculptor in lemn

Fisa de post pentru meseria de sculptor in lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sculptor in lemn, cod COR 731708


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

FISA DE POST

Titlu: Sculptor in lemn

Descrierea postului:

Sculptorul in lemn este responsabil pentru crearea de piese decorative si utilitare din lemn. Acesta trebuie sa creeze piese unice, folosind tehnici de sculptura si design. Sculptorul in lemn trebuie sa aiba cunostinte despre materialele si tehnicile de sculptura, precum si despre istoria si cultura sculpturii in lemn.

Responsabilitati:

- Crearea de piese decorative si utilitare din lemn, folosind tehnici de sculptura si design

- Utilizarea unor scule si unelte adecvate pentru a sculpta lemnul

- Intretinerea si curatarea sculelor si uneltelor folosite

- Lucrul in conformitate cu standardele de calitate si siguranta

- Lucrul in echipa cu alti sculptori in lemn

- Respectarea termenelor limita

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate

Cerinte:

- Experienta anterioara in sculptura in lemn

- Cunostinte despre materialele si tehnicile de sculptura

- Cunostinte despre istoria si cultura sculpturii in lemn

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de utilizare a sculelor si uneltelor

- Abilitati de lucru cu atentie la detalii

- Abilitati de lucru sub presiune

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731708 - sculptor in lemn