.

Cod COR secretar de redactie (studii medii)


Cod COR secretar de redactie (studii medii)

Cod COR: secretar de redactie (studii medii)

Cod COR: 343508 - secretar de redactie (studii medii)


Meseria de secretar de redactie (studii medii) face parte din grupa de baza: 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural.

Istoria meseriei de secretar de redactie (studii medii)

Secretarul de redactie este o profesie veche, care se remarca prin pregatirea si prezentarea materialelor de redactie pentru publicatii si alte produse media. Acestia sunt responsabili pentru pregatirea materialelor de redactie, inclusiv verificarea si editarea acestora, pentru a se asigura ca sunt corecte si conforme cu standardele de calitate. De asemenea, secretarii de redactie sunt responsabili pentru organizarea si arhivarea materialelor de redactie, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt livrate la timp. Pentru a deveni secretar de redactie, este necesar sa ai studii medii si sa ai cunostinte de baza in domeniul redactarii si al editarii. De asemenea, este necesar sa ai cunostinte de baza in domeniul tehnologiei informatiei si al comunicarii.

Model fisa de post: secretar de redactie (studii medii)

Fisa de post pentru meseria de secretar de redactie (studii medii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: secretar de redactie (studii medii), cod COR 343508


Grupa de baza: 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural

Fisa de post pentru meseria de secretar de redactie (studii medii) ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:
- Asigurarea bunei functionari a activitatii redactiei prin gestionarea corespunzatoare a documentelor si a fluxului de informatii
- Primirea si inregistrarea corespondentei primite de la colaboratori, cititori sau alte institutii
- Gestionarea si actualizarea bazei de date a colaboratorilor si a furnizorilor de servicii
- Asigurarea suportului administrativ pentru activitatea jurnalistica a redactiei
- Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si a sistemelor informatice utilizate in redactie
- Asigurarea respectarii termenelor limita pentru finalizarea proiectelor si a altor sarcini administrative

Cerinte:
- Studii medii finalizate
- Experienta anterioara in domeniul administrativ sau al secretariatului
- Cunostinte solide de operare a calculatorului si a programelor de birou (Word, Excel, Outlook)
- Abilitati excelente de comunicare si organizare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a respecta termenele limita
- Atentie la detalii si capacitatea de a gestiona mai multe sarcini simultan

Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele care ar putea fi incluse in fisa de post pentru un secretar de redactie cu studii medii. In functie de specificul redactiei si de nevoile acesteia, fisa de post poate fi adaptata pentru a include si alte responsabilitati sau cerinte.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 343

  Grupa Minora 343

  Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar

  Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.

 • COR

  Grupa de baza 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural

  Aceasta grupa de baza cuprinde ocupatiile auxiliare artistice si culturale care nu sunt clasificate in alta parte in grupa minora 343 - Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar. De exemplu, cei care ajuta regizorii si actorii cu punerea in scena a productiilor de teatru, film, televiziune sau comerciale sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 343508 - secretar de redactie (studii medii)