.

Cod COR secretar economic (studii medii)


Cod COR secretar economic (studii medii)

Cod COR: secretar economic (studii medii)

Cod COR: 331307 - secretar economic (studii medii)


Meseria de secretar economic (studii medii) face parte din grupa de baza: 3313 Specialisti in contabilitate si asimilati.

Istoria meseriei de secretar economic (studii medii)

Secretariatul economic este o profesie veche, care se remarca prin pregatirea profesionala si abilitatile de comunicare si organizare. Acesta a evoluat in timp, de la ocupatia de scriitor de birou la una de asistent administrativ si de contabilitate. in trecut, secretarii economici erau angajati in birourile guvernamentale si in companii private, unde se ocupau de inregistrarea si prelucrarea datelor financiare si contabile. Acestea includeau intocmirea de rapoarte financiare, pregatirea documentelor contabile si prelucrarea datelor. in prezent, secretarii economici sunt angajati in companii private si guvernamentale, unde se ocupa de intocmirea de rapoarte financiare, pregatirea documentelor contabile si prelucrarea datelor. De asemenea, ei sunt responsabili de pregatirea si prezentarea informatiilor financiare si contabile, precum si de asistarea in procesul de luare a deciziilor. Secretariatul economic este o profesie care necesita pregatire profesionala si abilitati de comunicare si organizare. Pentru a deveni secretar economic, este necesar sa se obtina o diploma de studii medii.

Model fisa de post: secretar economic (studii medii)

Fisa de post pentru meseria de secretar economic (studii medii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: secretar economic (studii medii), cod COR 331307


Grupa de baza: 3313 Specialisti in contabilitate si asimilati

Fisa de post pentru meseria de secretar economic (studii medii) ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:
- Intocmirea si gestionarea documentelor financiar-contabile ale companiei
- Verificarea si inregistrarea facturilor si a altor documente financiare
- Gestionarea si actualizarea registrului de casa si a conturilor bancare
- Intocmirea si prezentarea rapoartelor financiare periodice
- Asigurarea respectarii termenelor de plata si a altor obligatii financiare
- Colaborarea cu auditorii interni si externi pentru verificarea documentelor financiare
- Asigurarea confidentialitatii si securitatii datelor financiare ale companiei

Cerinte:
- Studii medii finalizate in domeniul economic
- Experienta anterioara in domeniul financiar-contabil
- Cunostinte solide de contabilitate si fiscalitate
- Abilitati de organizare si gestionare a timpului
- Capacitatea de a lucra cu termene limita stranse si de a gestiona situatii de stres
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu colegii si partenerii de afaceri
- Cunostinte de operare pe calculator si de utilizare a programelor de contabilitate si gestiune financiara

Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele care ar putea fi incluse intr-o fisa de post pentru meseria de secretar economic cu studii medii. In functie de specificul companiei si de nevoile acesteia, fisa de post poate fi adaptata si completata cu alte responsabilitati si cerinte.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 331

  Grupa Minora 331

  Specialisti financiari, matematicieni si asimilati

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

 • COR

  Grupa de baza 3313 Specialisti in contabilitate si asimilati

  Specialistii in contabilitate si asimilatii acestora tin o evidenta a inregistrarilor tranzactiilor financiare ale unei intreprinderi si verifica corectitudinea documentelor si inregistrarilor referitoare la aceste tranzactii.

 • COD

  COD COR 331307 - secretar economic (studii medii)