.

Cod COR secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii


Cod COR secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii

Cod COR: secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii

Cod COR: 111131 - secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii


Meseria de secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii

Secretarul general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este o pozitie de conducere care a fost creata in anul 2000, in cadrul reformei judiciare din Romania. Acest post a fost creat pentru a asigura o mai buna coordonare si monitorizare a activitatilor CSM si pentru a asigura o mai buna comunicare intre CSM si alte institutii si organisme. Secretarul general adjunct are responsabilitatea de a asigura implementarea politicilor si procedurilor CSM si de a monitoriza si raporta activitatile CSM. De asemenea, acesta are responsabilitatea de a asigura o buna comunicare intre CSM si alte institutii si organisme, precum si de a asigura o buna colaborare intre CSM si alte institutii si organisme. Secretarul general adjunct are, de asemenea, responsabilitatea de a asigura o buna gestionare a resurselor si de a asigura o buna implementare a politicilor si procedurilor CSM.

Model fisa de post: secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii

Fisa de post pentru meseria de secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii, cod COR 111131


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlu post: Secretar General Adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii

Departament: Consiliul Superior al Magistraturii

Raporteaza la: Secretarul General al Consiliului Superior al Magistraturii

Scopul pozitiei: Asigurarea bunei functionari a Consiliului Superior al Magistraturii prin coordonarea activitatii de secretariat si asistenta in implementarea politicilor si deciziilor Consiliului.

Responsabilitati:

Coordoneaza si monitorizeaza activitatea serviciului de secretariat al Consiliului Superior al Magistraturii.

Asigura asistenta tehnica si juridica Consiliului Superior al Magistraturii.

Participa la pregatirea si organizarea sedintelor Consiliului Superior al Magistraturii, inclusiv la elaborarea ordinii de zi si la pregatirea documentelor necesare.

Coordoneaza si supervizeaza procesul de elaborare a rapoartelor si recomandarilor Consiliului Superior al Magistraturii, precum si a altor documente relevante.

Asigura comunicarea eficienta a deciziilor si politicilor Consiliului Superior al Magistraturii catre autoritatile relevante si catre publicul larg.

Ofera asistenta si suport pentru implementarea politicilor si deciziilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Asigura gestionarea si arhivarea corespunzatoare a documentelor si informatiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Supervizeaza activitatea personalului din cadrul serviciului de secretariat al Consiliului Superior al Magistraturii.

indeplineste alte sarcini si responsabilitati atribuite de Secretarul General al Consiliului Superior al Magistraturii.

Cerinte:

Diploma de licenta in Drept, Administrare Publica sau o disciplina relevanta.

Cel putin 5 ani de experienta intr-o pozitie similara, preferabil intr-o institutie publica.

Cunostinte solide in domeniul dreptului si al administrarii publice, precum si in procesul decizional si elaborarea politicilor publice.

Abilitati excelente de coordonare si organizare a activitatii, cu capacitatea de a gestiona multiple sarcini si prioritati.

Abilitati excelente de comunicare si relationare interpersonale, cu capacitatea de a lucra cu o gama diversa de persoane si interese.

Capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii in timp util.

Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat reprezinta un avantaj.

Etica si integritate profesionala ridicate.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111131 - secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii