.

Cod COR secretar general federatie sport


Cod COR secretar general federatie sport

Cod COR: secretar general federatie sport

Cod COR: 143108 - secretar general federatie sport


Meseria de secretar general federatie sport face parte din grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale.

Istoria meseriei de secretar general federatie sport

iva Secretarul general al unei federatii sportive este un post important care se ocupa de administrarea si organizarea activitatilor federatiei. Acest post a existat de-a lungul istoriei, in special in cadrul federatiilor sportive. Primul secretar general al unei federatii sportive a fost ales in anul 1883, cand Federatia Internationala de Fotbal a fost fondata. De atunci, postul de secretar general al unei federatii sportive a devenit unul dintre cele mai importante posturi in cadrul unei federatii. Secretarul general este responsabil de organizarea si administrarea activitatilor federatiei, precum si de promovarea si dezvoltarea sportului in cadrul federatiei. Acesta trebuie sa asigure o comunicare eficienta intre membrii federatiei si sa asigure respectarea regulilor si standardelor federatiei. De asemenea, secretarul general trebuie sa asigure o buna gestionare a resurselor federatiei si sa asigure o buna reprezentare a federatiei in fata publicului.

Model fisa de post: secretar general federatie sport

Fisa de post pentru meseria de secretar general federatie sport


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: secretar general federatie sport, cod COR 143108


Grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

Fisa de post pentru Secretar General al unei Federatii Sportive ar putea arata in felul urmator:

Titlu post: Secretar General al Federatiei Sportive

Scopul postului: Coordonarea si supervizarea activitatilor administrative si de birou ale Federatiei Sportive, precum si asistarea Presedintelui si a Comitetului Executiv in planificarea si executarea politicilor si programelor Federatiei.

Responsabilitati si atributii:

Coordonarea si supervizarea activitatilor administrative si de birou ale Federatiei Sportive, inclusiv gestionarea arhivei si a documentelor, gestiunea bugetului si a resurselor, organizarea intalnirilor si a evenimentelor si efectuarea de rapoarte si evaluari.
Asistarea Presedintelui si a Comitetului Executiv in planificarea si executarea politicilor si programelor Federatiei, inclusiv elaborarea de politici si regulamente, furnizarea de informatii si de suport tehnic, monitorizarea implementarii programelor si raportarea progresului.
Coordonarea procesului de acreditare a sportivilor si a cluburilor sportive, verificarea eligibilitatii si a documentelor, furnizarea de informatii si asistenta in procesul de inregistrare si administrare.
Asigurarea respectarii statutelor, regulamentelor si politicilor Federatiei Sportive, precum si a regulamentelor si a politicilor organizatiilor sportive internationale si nationale relevante.
Reprezentarea Federatiei Sportive la intalniri si conferinte interne si internationale, precum si la evenimente publice relevante.
Colaborarea cu alte Federatii Sportive si organizatii sportive internationale si nationale pentru a promova si dezvolta sportul.
Dezvoltarea si implementarea de politici si programe care sa imbunatateasca activitatile si eficienta administrativa a Federatiei Sportive, precum si cresterea numarului de membri si a calitatii serviciilor oferite.
Mentenanta si actualizarea bazei de date a sportivilor si a cluburilor sportive, precum si a altor documente si informatii relevante pentru Federatia Sportiva.
Cerinte:

Experienta relevanta in domeniul administrativ si al biroului, preferabil in domeniul sportiv.
Cunoasterea si intelegerea legilor

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

  Conducatorii de centre sportive, recreative si culturale planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care furnizeaza servicii sportive, artistice, de teatru si alte servicii de recreere si agrement.

 • COD

  COD COR 143108 - secretar general federatie sport