.

Cod COR secretar general redactie


Cod COR secretar general redactie

Cod COR: secretar general redactie

Cod COR: 134912 - secretar general redactie


Meseria de secretar general redactie face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de secretar general redactie

Secretarul general al redactiei este o pozitie veche si respectata in lumea jurnalismului. Acest post a fost creat in secolul al XIX-lea, cand redactiile au inceput sa se extinda si sa se dezvolte. Secretarul general al redactiei a fost responsabil pentru organizarea si gestionarea activitatilor redactiei, precum si pentru asigurarea unei comunicari eficiente intre redactie si public. Acesta a fost, de asemenea, responsabil pentru asigurarea unei bune colaborari intre membrii redactiei si pentru a se asigura ca toate informatiile sunt corecte si actualizate. in prezent, secretarul general al redactiei este responsabil pentru gestionarea si organizarea activitatilor redactiei, precum si pentru asigurarea unei comunicari eficiente intre redactie si public.

Model fisa de post: secretar general redactie

Fisa de post pentru meseria de secretar general redactie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: secretar general redactie, cod COR 134912


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru Secretar General Redactie poate include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Coordonarea activitatilor administrative ale redactiei;
Asigurarea implementarii politicilor si a obiectivelor redactiei;
Comunicarea si colaborarea cu alte departamente si redactii din cadrul organizatiei;
Planificarea si organizarea activitatilor editoriale si redactionale;
Asigurarea respectarii standardelor profesionale si etice in redactare;
Supervizarea si instruirea personalului administrativ si redactional;
Supervizarea procesului de productie si publicare a continutului;
Asigurarea relatiilor bune cu publicul cititor si alti parteneri externi;
Gestionarea resurselor financiare si a bugetului redactiei.
Cerinte:

Studii superioare finalizate in jurnalism sau domenii conexe;
Experienta relevanta in domeniul jurnalismului si a redactarii;
Abilitati excelente de comunicare, organizare si gestionare a timpului;
Cunostinte avansate de limba romana si o buna capacitate de redactare;
Capacitate de a lucra sub presiune si cu termene limita stranse;
Cunostinte de baza in utilizarea aplicatiilor software pentru editare si publicare a continutului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134912 - secretar general redactie