.

Cod COR secretar procuratura


Cod COR secretar procuratura

Cod COR: secretar procuratura

Cod COR: 334201 - secretar procuratura


Meseria de secretar procuratura face parte din grupa de baza: 3342 Secretari in domeniul serviciilor juridice.

Istoria meseriei de secretar procuratura

Meseria de secretar procuratura a existat de-a lungul istoriei, cu scopul de a oferi asistenta si suport administrativ procurorilor. Acestia au fost responsabili pentru pregatirea documentelor si a dosarelor, precum si pentru pastrarea si arhivarea acestora. De-a lungul anilor, rolul secretarului procuraturii s-a schimbat, devenind mai complex si mai specializat. Acestia sunt acum responsabili pentru pregatirea documentelor legale, pregatirea dosarelor pentru procese, pregatirea documentelor pentru audieri si alte sarcini administrative. Secretarii procuraturii sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea ca toate documentele sunt corecte si complete, precum si pentru asigurarea ca toate procedurile legale sunt respectate.

Model fisa de post: secretar procuratura

Fisa de post pentru meseria de secretar procuratura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: secretar procuratura, cod COR 334201


Grupa de baza: 3342 Secretari in domeniul serviciilor juridice

Fisa de post pentru meseria de Secretar Procuratura:

1. Descrierea postului:
Secretarul Procuratura este responsabil pentru asigurarea suportului administrativ si secretarial pentru procurorii din cadrul institutiei. Acesta trebuie sa fie capabil sa gestioneze documentele si sa ofere asistenta in ceea ce priveste activitatile de birou.

2. Responsabilitati:
- Gestionarea documentelor si a corespondentei primite si trimise de catre procurori;
- Asigurarea suportului administrativ pentru activitatile de birou ale procurorilor;
- ntocmirea si actualizarea registrelor si a altor documente necesare;
- Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si a sistemelor informatice;
- Pastrarea confidentialitatii informatiilor si a documentelor.

3. Cerinte:
- Studii medii sau superioare in domeniul administrativ sau juridic;
- Experienta in domeniul secretariatului sau al asistentei administrative;
- Cunostinte solide de operare a calculatorului si a programelor de birou;
- Abilitati excelente de comunicare si organizare;
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

4. Beneficii:
- Salariu competitiv;
- Asigurare medicala si de viata;
- Tichete de masa;
- Posibilitatea de a avansa in cadrul institutiei.

5. Concluzie:
Secretarul Procuratura este un rol important in asigurarea bunei functionari a institutiei si a activitatilor de birou ale procurorilor. Acesta trebuie sa fie capabil sa gestioneze documentele si sa ofere suport administrativ pentru a asigura eficienta si eficacitatea activitatilor desfasurate.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 334

  Grupa Minora 334

  Secretari administrativi si specializati

  Secretarii administrativi si specializati asigura servicii-suport de documentare, organizare si comunicare, utilizand cunostinte de specialitate din activitatea organizatiei in care sunt angajati. Acestia isi asuma responsabilitatea de supraveghere pentru functionarii secretariatului din organizatie.

 • COR

  Grupa de baza 3342 Secretari in domeniul serviciilor juridice

  Secretarii in domeniul serviciilor juridice aplica cunostintele de specialitate privind terminologia si procedurile legale in furnizarea de servicii-suport pentru specialistii din domeniul juridic privind activitatile de comunicare, documentare si de coordonare interna, in cadrul birourilor de avocatura, departamentelor juridice din cadrul firmelor mari si al guvernelor.

 • COD

  COD COR 334201 - secretar procuratura