.

Cod COR secretar-sef notariat


Cod COR secretar-sef notariat

Cod COR: secretar-sef notariat

Cod COR: 111217 - secretar-sef notariat


Meseria de secretar-sef notariat face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de secretar-sef notariat

Meseria de secretar-sef notariat a existat de-a lungul istoriei, in special in Europa. Acest post a fost creat pentru a asigura o persoana cu experienta si cunostinte in domeniul notarilor, care sa poata gestiona si sa supervizeze activitatile notariale. Secretarul-sef notariat a fost responsabil pentru intocmirea documentelor notariale, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt corecte si in conformitate cu legea. Acesta a fost, de asemenea, responsabil pentru asigurarea ca toate documentele notariale sunt inregistrate si arhivate corespunzator. in prezent, secretarul-sef notariat este responsabil pentru asigurarea ca toate documentele notariale sunt corecte si in conformitate cu legea, precum si pentru asigurarea ca toate procedurile notariale sunt efectuate corect si in conformitate cu legea.

Model fisa de post: secretar-sef notariat

Fisa de post pentru meseria de secretar-sef notariat


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: secretar-sef notariat, cod COR 111217


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Secretar-sef Notariat:

Titlu post: Secretar-sef Notariat

Descrierea postului:

Secretarul-sef Notariat este responsabil pentru coordonarea activitatii administrative din cadrul notariatului si asistenta notarului sef si a personalului notarial in indeplinirea atributiilor specifice. Acesta asigura buna functionare a activitatii, in conformitate cu regulile si procedurile notariale, respecta toate normele legale si promoveaza o relatie de incredere cu clientii.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Coordonarea activitatii administrative din cadrul notariatului, asigurand buna functionare a activitatii
- Asigurarea respectarii regulilor si procedurilor notariale si a normelor legale
- Monitorizarea si supervizarea activitatii personalului auxiliar si a personalului de secretariat
- Gestionarea lantului de aprovizionare si achizitionare a materialelor si echipamentelor necesare desfasurarii activitatii notariale
- Asigurarea organizarii si eficientizarii activitatii de arhivare si documentare a activitatii notariale
- Asistenta notarului sef in gestionarea cazarilor si intocmirea documentelor notariale
- Asistenta clientilor in legatura cu procedurile notariale si asigurarea respectarii procedurilor legale
- Comunicarea cu tertii, in special cu autoritatile publice, in numele notariatului

Cerinte:

- Diploma de licenta in domeniul dreptului sau administrarii publice
- Experienta anterioara in gestionarea activitatilor administrative din cadrul notariatului sau a altor institutii publice
- Cunoasterea profunda a legilor si reglementarilor in domeniul notarial
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Etica profesionala si integritate impecabila
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Cunoasterea limbilor straine, in special a limbii tarii gazda, este de preferat
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Secretar-sef Notariat. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111217 - secretar-sef notariat