.

Cod COR sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene


Cod COR sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene

Cod COR: sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene

Cod COR: 143916 - sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene


Meseria de sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene face parte din grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene

Sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene (NCMPA) este o pozitie de conducere care a fost creata in anul 1950, in cadrul Ministerului Transporturilor si Comunicatiilor din Romania. NCMPA a fost creat pentru a furniza informatii meteorologice si de navigatie aeriana pentru aviatia civila si militara. De-a lungul anilor, NCMPA a dezvoltat si imbunatatit serviciile sale, oferind informatii meteorologice si de navigatie aeriana la nivel national si international. NCMPA a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de informatii meteorologice si de navigatie aeriana din Romania si a contribuit la dezvoltarea si modernizarea aviatiei civile si militare. In prezent, NCMPA ofera informatii meteorologice si de navigatie aeriana pentru aviatia civila si militara, precum si pentru alte sectoare, cum ar fi agricultura, industria si turismul.

Model fisa de post: sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene

Fisa de post pentru meseria de sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene, cod COR 143916


Grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru seful Centrului National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene poate include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Coordonarea si supravegherea activitatilor de protectie meteorologica a navigatiei aeriene la nivel national, in conformitate cu legislatia si reglementarile in vigoare.
Asigurarea furnizarii de informatii meteorologice precise si actualizate pentru toate operatiunile de aviatie civile si militare din Romania.
Supervizarea si interpretarea datelor meteorologice aeronautice pentru a identifica conditiile meteorologice periculoase si fenomenele meteo severe care ar putea afecta operatiunile de aviatie.
Dezvoltarea si implementarea planurilor de gestionare a situatiilor de urgenta si avertizarea in caz de fenomene meteorologice periculoase pentru aviatie.
Coordoneaza cu ceilalti specialisti din cadrul institutiilor aeronautice (piloti, dispeceri etc.) pentru a asigura o coordonare eficienta a activitatilor.
Supervizarea si managementul personalului din cadrul Centrului, inclusiv formarea si dezvoltarea profesionala a acestora.
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu partenerii nationali si internationali din domeniul meteorologiei aeronautice.
Participarea la activitati de cercetare si dezvoltare, inclusiv la proiecte de inovare tehnologica.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul meteorologiei sau al stiintelor aferente.
Cunostinte solide de interpretare a datelor meteorologice si a modelarii acestora, precum si a reglementarilor nationale si internationale legate de meteorologieaeronautica.
Experienta anterioara in domeniul meteorologiei aeronautice sau a aviatiei este un avantaj.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si cu echipa de lucru.
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona multiple sarcini in acelasi timp.
Cunostinte solide de utilizare a echipamentelor si instrumentelor meteorologice aeronautice, precum si a sistemelor informatice specifice.
Cunoasterea limbilor straine pentru comunicarea cu partenerii internationali in domeniul meteorologiei aeronautice.
Disponibilitatea de a lucra in program flexibil, inclusiv noaptea, in weekend-uri si in timpul sarbatorilor legale, in functie de nevoile operatiunilor aeronautice.
Aceste responsabilitati si cerinte sunt generale si pot varia in functie de specificul Centrului National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii ce planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii sau in alta parte in subgrupa majora 14 - Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii. De exemplu, managerii de agentii de turism, centre de conferinte, centre de contact si centre comerciale sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 143916 - sef Centru National pentru Protectia Meteorologica a Navigatiei Aeriene