.

Cod COR sef agentie/oficiu turism


Cod COR sef agentie/oficiu turism

Cod COR: sef agentie/oficiu turism

Cod COR: 143902 - sef agentie/oficiu turism


Meseria de sef agentie/oficiu turism face parte din grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef agentie/oficiu turism

Istoria meseriei de sef agentie/oficiu turism se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Incepand cu anii 1960, industria turismului a inceput sa se dezvolte rapid, iar agentiile de turism au inceput sa se extinda in intreaga lume. Acest lucru a dus la nevoia de a angaja persoane calificate pentru a gestiona aceste agentii. Aceste persoane au fost cunoscute sub numele de sefi de agentie/oficiu turism. Acestia au fost responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor agentiei, precum si pentru promovarea si vanzarea produselor si serviciilor turistice. In prezent, sefii de agentie/oficiu turism sunt responsabili pentru gestionarea si coordonarea activitatilor agentiei, precum si pentru promovarea si vanzarea produselor si serviciilor turistice. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea calitatii serviciilor oferite si pentru a se asigura ca clientii sunt multumiti de experienta lor.

Model fisa de post: sef agentie/oficiu turism

Fisa de post pentru meseria de sef agentie/oficiu turism


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef agentie/oficiu turism, cod COR 143902


Grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: sef Agentie/Oficiu Turism

Descrierea postului: seful Agentiei/Oficiului Turism este responsabil pentru gestionarea si coordonarea activitatilor de vanzare si marketing ale agentiei de turism, precum si pentru asigurarea calitatii serviciilor oferite clientilor. Acesta trebuie sa asigure buna functionare a agentiei de turism si sa indeplineasca obiectivele financiare si de afaceri ale acesteia.

Responsabilitati principale:

Planificarea si dezvoltarea strategiilor de vanzare si marketing pentru promovarea serviciilor agentiei de turism.
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu furnizorii de servicii turistice, cum ar fi hotelurile, companiile aeriene si agentiile de transport.
Supervizarea activitatilor de vanzare ale agentiei si asigurarea ca obiectivele financiare si de afaceri sunt indeplinite.
Asigurarea calitatii serviciilor oferite clientilor, inclusiv coordonarea cu echipele de ghizi turistici, personalul de transport si altele implicate in serviciile turistice.
Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri pentru imbunatatirea serviciilor turistice si cresterea satisfactiei clientilor.
Gestionarea bugetului agentiei si asigurarea utilizarii eficiente a resurselor disponibile.
Supervizarea personalului agentiei, inclusiv recrutarea, formarea si evaluarea performantelor.
Monitorizarea si analizarea pietei turistice, inclusiv identificarea trendurilor si a noilor oportunitati de afaceri.
Asigurarea respectarii reglementarilor legale si a standardelor de calitate si siguranta in domeniul turistic.
Cerinte:

Experienta anterioara in vanzarile si marketingul in domeniul turistic.
Cunostinte solide despre industria turismului, inclusiv cunostinte despre destinatii turistice si servicii turistice.
Abilitati excelente de comunicare si negociere, cu abilitatea de a comunica eficient cu clientii, furnizorii de servicii si membrii echipei.
Abilitati de leadership si management, cu abilitatea de a coordona echipele de vanzare si de a gestiona eficient resursele disponibile.
Abilitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte.
Cunostinte financiare si de bugetare, cu abilitatea de a planifica si de a gestiona eficient bugetul agentiei.
Abilitatea de a gasi solutii creative si inovatoare pentru problemele din industria turismului.
Cunostinte despre reglementarile si politicile din domeniul turistic.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii ce planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii sau in alta parte in subgrupa majora 14 - Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii. De exemplu, managerii de agentii de turism, centre de conferinte, centre de contact si centre comerciale sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 143902 - sef agentie/oficiu turism