.

Cod COR sef agentie pilotaj


Cod COR sef agentie pilotaj

Cod COR: sef agentie pilotaj

Cod COR: 132430 - sef agentie pilotaj


Meseria de sef agentie pilotaj face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef agentie pilotaj

Meseria de sef agentie pilotaj a fost introdusa in secolul al XIX-lea, ca o modalitate de a asigura navigarea sigura a navei prin apele navigabile. Acestia sunt responsabili pentru a asigura ca navele sunt ghidate in mod corect prin apele navigabile, inclusiv prin canale, porturi si alte zone navigabile. Se fac referiri la sefii agentiilor pilotaj ca fiind "pilotii maritimi" sau "pilotii de coasta". Acestia sunt responsabili pentru a oferi informatii despre conditiile de navigare si pentru a asigura ca navele sunt ghidate in mod corect prin apele navigabile. De asemenea, sefii agentiilor pilotaj sunt responsabili pentru a oferi informatii despre conditiile meteorologice si navigabile si pentru a asigura ca navele sunt ghidate in mod corect prin apele navigabile. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru a oferi informatii despre conditiile de navigare si pentru a asigura ca navele sunt ghidate in mod corect prin apele navigabile.

Model fisa de post: sef agentie pilotaj

Fisa de post pentru meseria de sef agentie pilotaj


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef agentie pilotaj, cod COR 132430


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Fisa de post pentru meseria de sef Agentie Pilotaj ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Coordonarea si supervizarea activitatilor agentiei de pilotaj, asigurand o gestionare eficienta a resurselor si raportarea catre conducerea companiei.
Asigurarea unei comunicari eficiente cu echipa de conducere a companiei si cu clientii agentiei, astfel incat sa se indeplineasca cerintele acestora.
Planificarea si organizarea activitatilor de pilotaj in portul respectiv si coordonarea pilotilor din agentie.
Monitorizarea si controlul calitatii serviciilor de pilotaj si a sigurantei navei in timpul manevrelor in port.
Cerinte:

Experienta semnificativa in domeniul navigatiei, cu cunostinte solide despre reglementarile si politicile aplicabile si despre tehnologiile si echipamentele utilizate in domeniu.
Abilitati excelente de conducere si coordonare, cu capacitatea de a motiva si de a gestiona o echipa de piloti si personal auxiliar.
Abilitati excelente de comunicare, cu capacitatea de a comunica cu claritate si eficienta cu membrii echipei, clientii si alte parti interesate.
Capacitatea de a lucra sub presiune, cu capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta.
Diploma de studii superioare in management, transporturi sau un domeniu relevant.
Aceste responsabilitati si cerinte ar putea fi adaptate si ajustate in functie de specificul companiei si de cerintele autoritatilor de reglementare. Este important ca fisa de post sa acopere principalele aspecte ale pozitiei de sef Agentie Pilotaj si sa defineasca responsabilitatile si cerintele necesare pentru indeplinirea cu succes a acestui rol.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132430 - sef agentie pilotaj