.

Cod COR sef atelier industria prelucratoare


Cod COR sef atelier industria prelucratoare

Cod COR: sef atelier industria prelucratoare

Cod COR: 132102 - sef atelier industria prelucratoare


Meseria de sef atelier industria prelucratoare face parte din grupa de baza: 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare.

Istoria meseriei de sef atelier industria prelucratoare

Sefii de atelier din industria prelucratoare au o istorie relativ scurta, dar importanta. Acestia au aparut in anii 1950, cand industria prelucratoare a inceput sa se dezvolte si sa se extinda. Acestia au fost responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de productie si prelucrare, precum si pentru asigurarea calitatii produselor. Ei au fost responsabili pentru asigurarea ca produsele erau fabricate la standardele de calitate si de siguranta necesare. De-a lungul anilor, rolul sefilor de atelier a evoluat, devenind mai complex si mai responsabil. Acestia sunt acum responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de productie si prelucrare, precum si pentru asigurarea calitatii produselor si a proceselor de productie. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru implementarea si monitorizarea standardelor de calitate si de siguranta.

Model fisa de post: sef atelier industria prelucratoare

Fisa de post pentru meseria de sef atelier industria prelucratoare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef atelier industria prelucratoare, cod COR 132102


Grupa de baza: 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare

I. Identificare pozitie

Titlu post: sef Atelier Industria Prelucratoare

Departament: Productie

Raporteaza: Director de Productie

II. Descrierea pozitiei

seful Atelierului din Industria Prelucratoare are responsabilitatea principala de a superviza si coordona operatiunile de productie din atelierul respectiv, cu scopul de a asigura productia de calitate si livrarea la timp a produselor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte si experienta in productie, precum si abilitati de comunicare si leadership pentru a putea coordona si motiva echipa din atelier.

III. Responsabilitati principale

Supervizeaza si coordoneaza activitatile din atelier pentru a asigura productia de calitate si livrarea la timp a produselor
Monitorizeaza activitatea echipei din atelier, inclusiv productivitatea, performanta si absentele, si ia masuri corespunzatoare pentru imbunatatirea acestora
Asigura respectarea standardelor de calitate si de siguranta in atelier
Verifica si aproba planurile de productie si asigura stocurile necesare de materiale si echipamente
Coordoneaza si colaborarea cu alte departamente din companie, cum ar fi departamentele de achizitii, logistica si inginerie, pentru a asigura o productie eficienta si fara probleme
Identifica si analizeaza problemele din procesul de productie si propune solutii pentru imbunatatirea acestora
Asigura implementarea si respectarea standardelor de siguranta si de mediu in atelier
Raspunde la solicitarile si intrebarile clientilor si ale altor departamente
IV. Cerinte

Studii superioare in inginerie mecanica, productie, sau domenii similare
Experienta de minim 5 ani in productia de componente sau subansamble in industria prelucratoare
Experienta de minim 3 ani intr-o pozitie de conducere in productie
Cunostinte si experienta in procese de productie si intelegerea necesitatilor specifice ale clientilor
Cunoasterea tehnicilor si standardelor de calitate si siguranta in productie
Abilitati excelente de comunicare si leadership
Capacitatea de a lua decizii in timp util si de a gestiona multiple sarcini in acelasi timp

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 13

    Subgrupa Majora 13

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

    Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

  • 132

    Grupa Minora 132

    Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

    Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

  • COR

    Grupa de baza 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare

    Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

  • COD

    COD COR 132102 - sef atelier industria prelucratoare