.

Cod COR sef atelier informatica


Cod COR sef atelier informatica

Cod COR: sef atelier informatica

Cod COR: 133003 - sef atelier informatica


Meseria de sef atelier informatica face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef atelier informatica

Sefii de ateliere informatice au existat de-a lungul anilor, in special in industria de productie. Acest post a evoluat odata cu tehnologia, de la supervizarea productiei de calculatoare si echipamente informatice la managementul si coordonarea activitatilor de productie si dezvoltare. in prezent, sefii de ateliere informatice sunt responsabili pentru coordonarea si gestionarea activitatilor de productie si dezvoltare, precum si pentru asigurarea calitatii produselor si serviciilor oferite. Ei trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia informatica si sa aiba cunostinte despre produsele si serviciile oferite de compania lor. De asemenea, sefii de ateliere informatice trebuie sa aiba abilitati de comunicare si de management, precum si abilitati de rezolvare a problemelor.

Model fisa de post: sef atelier informatica

Fisa de post pentru meseria de sef atelier informatica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef atelier informatica, cod COR 133003


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu post: sef atelier informatica

Departament: Departamentul IT

Raporteaza catre: Directorul departamentului IT

Scopul postului:
Coordonarea si supervizarea activitatilor de zi cu zi ale atelierului informatic al companiei, asigurarea bunei functionari a echipamentelor si a software-ului, precum si a satisfactiei clientilor.

Responsabilitati:

Coordonarea si supervizarea activitatilor de zi cu zi ale atelierului informatic
Gestionarea resurselor umane ale atelierului, inclusiv recrutarea, formarea, evaluarea performantelor si dezvoltarea profesionala a personalului
Planificarea si monitorizarea activitatilor de service si de mentenanta a echipamentelor si a software-ului IT
Asigurarea respectarii standardelor si politicilor referitoare la calitate, siguranta si securitate
Stabilirea si implementarea procedurilor de lucru si a proceselor interne in atelierul informatic
Identificarea si evaluarea noilor tehnologii si solutii IT care ar putea imbunatati eficienta si performanta atelierului
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii, asigurarea satisfactiei lor si gestionarea reclamatiilor
Gestionarea inventarului si a stocurilor de echipamente si software necesare pentru buna functionare a atelierului
Asigurarea conformitatii cu legislatia in vigoare si cu politicile interne ale companiei referitoare la protectia datelor si confidentialitatea informatiilor.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul informaticii sau al tehnologiei informatiei
Experienta de minim 3 ani intr-o pozitie similara
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat
Cunoasterea detaliata a echipamentelor si software-ului IT
Abilitati excelente de gestionare a resurselor umane si a proceselor interne
Capacitatea de a comunica eficient cu angajatii si cu clientii
Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si in schimbare constanta
Abilitati puternice de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor
Orientare spre rezultate si atentie la detalii
Abilitatea de a fi flexibil si adaptabil in fata schimbarilor.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 13

    Subgrupa Majora 13

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

    Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

  • 133

    Grupa Minora 133

    Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

    Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

  • COR

    Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

    Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

  • COD

    COD COR 133003 - sef atelier informatica