.

Cod COR sef autobaza


Cod COR sef autobaza

Cod COR: sef autobaza

Cod COR: 132412 - sef autobaza


Meseria de sef autobaza face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef autobaza

Sefii de autobaza sunt persoane care se ocupa de managementul si operatiunile unei autobaze. Acestea sunt responsabile pentru asigurarea unei bune functionari a autobazei, inclusiv a vehiculelor, a personalului si a altor activitati. Meseria de sef de autobaza a existat de cand au fost inventate autobuzele, in secolul al XIX-lea. in acea perioada, sefii de autobaza erau responsabili pentru intretinerea si repararea autobuzelor, precum si pentru asigurarea ca autobuzele erau in stare buna de functionare. in prezent, sefii de autobaza sunt responsabili pentru managementul si operatiunile unei autobaze, inclusiv pentru asigurarea ca autobuzele sunt in stare buna de functionare, ca personalul este bine instruit si ca autobuzele sunt in siguranta. De asemenea, sefii de autobaza sunt responsabili pentru asigurarea ca autobuzele sunt in conformitate cu reglementarile si standardele de siguranta.

Model fisa de post: sef autobaza

Fisa de post pentru meseria de sef autobaza


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef autobaza, cod COR 132412


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Fisa postului pentru meseria de sef autobaza ar putea fi structurata in felul urmator:

Titlul postului: sef autobaza

Scopul postului:

Gestionarea operatiunilor si a personalului din autobaza;
Asigurarea ca toate vehiculele sunt intretinute corespunzator si ca indeplinesc cerintele de siguranta;
Mentinerea unui mediu de lucru sigur si curat pentru toti angajatii.
Responsabilitatile si sarcinile principale:
Supervizarea si gestionarea personalului din autobaza;
Planificarea si programarea intretinerii vehiculelor in conformitate cu cerintele de siguranta si reglementarile legale;
Asigurarea ca toate vehiculele sunt echipate si functioneaza corespunzator;
Verificarea si aprobarea tuturor achizitiilor de piese si echipamente necesare pentru intretinerea vehiculelor;
Monitorizarea inventarului de piese si echipamente si comandarea acestora atunci cand este necesar;
intretinerea relatiilor cu furnizorii si alte departamente ale companiei;
Asigurarea respectarii politicii de sanatate si securitate in munca in ceea ce priveste personalul autobazei si a altor angajati care viziteaza autobaza;
Elaborarea si implementarea procedurilor de lucru si a politicilor interne pentru autobaza.
Cerintele postului:
Experienta relevanta in gestionarea operatiunilor de intretinere a vehiculelor si/sau in managementul personalului;
Abilitati excelente de comunicare si gestionare a relatiilor cu personalul, furnizorii si alte departamente;
Cunostinte solide despre sistemele de intretinere a vehiculelor si despre reglementarile legale in domeniu;
Abilitati organizatorice si de planificare;
Orientare catre rezultate si respectarea termenelor limita;
Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona multiple sarcini simultan;
Flexibilitate si adaptabilitate la schimbarile de mediu si la cerintele postului.
Educatie si experienta:
Studii superioare in domeniul ingineriei auto sau o calificare relevanta in managementul operatiunilor de intretinere a vehiculelor;
Cel putin 5 ani de experienta in gestionarea operatiunilor de intretinere a vehiculelor si/sau in managementul personalului.
Aceasta este o fisa a postului pentru meseria de sef autobaza, care poate fi adaptata si personalizata in functie de cerintele si specificatiile companiei pentru care se aplica.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132412 - sef autobaza