.

Cod COR sef birou aeroport


Cod COR sef birou aeroport

Cod COR: sef birou aeroport

Cod COR: 132413 - sef birou aeroport


Meseria de sef birou aeroport face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef birou aeroport

Meseria de sef birou aeroport a luat nastere in anii 1950, cand a fost nevoie de o persoana care sa se ocupe de coordonarea activitatilor din aeroport. Acesta trebuia sa se asigure ca toate operatiunile se desfasoara in mod corespunzator si sa se ocupe de toate aspectele legate de securitatea aeroportului. In anii urmatori, rolul sefului birou aeroport a devenit din ce in ce mai important, iar responsabilitatile sale au crescut. Acesta trebuia sa se asigure ca toate procedurile si regulile aeroportului sunt respectate si sa se ocupe de toate aspectele legate de securitatea si siguranta aeroportului. In prezent, seful birou aeroport este responsabil de toate aspectele legate de operatiunile aeroportului, de la coordonarea activitatilor de zi cu zi la asigurarea securitatii si sigurantei aeroportului.

Model fisa de post: sef birou aeroport

Fisa de post pentru meseria de sef birou aeroport


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou aeroport, cod COR 132413


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Titlu post: sef Birou Aeroport

Departament: Aeroport

Scopul postului:
Coordonarea si gestionarea biroului aeroportului, supervizarea activitatilor zilnice si a personalului, asigurarea functionarii eficiente si sigure a activitatilor aeroportuare.

Responsabilitati si sarcini:

Conducerea echipei de personal din biroul aeroportului
Supervizarea si instruirea personalului din birou
Asigurarea respectarii regulilor de siguranta si securitate
Asigurarea bunei functionari a activitatilor zilnice ale biroului aeroportului
Coordonarea si gestionarea activitatilor de birou, inclusiv inregistrarea pasagerilor, programarea zborurilor, distribuirea bagajelor si altele
Asigurarea ca toate activitatile sunt efectuate in conformitate cu procedurile si reglementarile aeroportuare
Asigurarea serviciului clienti de inalta calitate
Asigurarea ca pasagerii sunt tratati cu respect si profesionalism
Raspunderea la plangerile si sugestiile pasagerilor, si luarea masurilor necesare
Gestionarea relatiilor cu partenerii aeroportuari
Stabilirea si mentinerea relatiilor de lucru cu partenerii aeroportuari, cum ar fi companiile aeriene, autoritatile de reglementare si altele
Asigurarea comunicarii eficiente si gestionarea relatiilor intr-un mod pozitiv si cooperant
Gestionarea bugetului si a resurselor
Supervizarea cheltuielilor si a alocarii bugetare pentru biroul aeroportului
Asigurarea utilizarii eficiente si responsabile a resurselor disponibile
Cerinte:

Experienta anterioara intr-o pozitie similara de cel putin 5 ani
Cunoasterea regulilor si procedurilor aeroportuare
Abilitati excelente de comunicare si conducere
Capacitatea de a gestiona o echipa si de a lucra intr-un mediu agitat
Abilitati de planificare si organizare
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii rapide
Bune abilitati de gestionare a bugetului si a resurselor
Educatie si formare:

Studii superioare finalizate in domeniul aeronauticii, managementului sau intr-un domeniu relevant
Certificat de securitate aeriana (de preferat)
Aceasta este o descriere generala a fisei de post pentru un sef Birou Aeroport. Detaliile specifice pot varia in functie de aeroport si de compania care angajeaza.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132413 - sef birou aeroport