.

Cod COR sef birou aprovizionare-desfacere


Cod COR sef birou aprovizionare-desfacere

Cod COR: sef birou aprovizionare-desfacere

Cod COR: 132443 - sef birou aprovizionare-desfacere


Meseria de sef birou aprovizionare-desfacere face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef birou aprovizionare-desfacere

Istoria meseriei de sef birou aprovizionare-desfacere se intinde pe o perioada de peste 100 de ani. Aceasta meserie a inceput in anii 1800, cand aprovizionarea si desfacerea produselor au devenit mai importante. in acea perioada, sefii birourilor de aprovizionare-desfacere erau responsabili pentru aprovizionarea si desfacerea produselor, precum si pentru gestionarea stocurilor si a inventarului. Acest lucru a necesitat o intelegere profunda a produselor si a modului in care acestea sunt livrate si vandute. in prezent, sefii birourilor de aprovizionare-desfacere sunt responsabili pentru aprovizionarea si desfacerea produselor, precum si pentru gestionarea stocurilor si a inventarului. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru a se asigura ca produsele sunt livrate la timp si ca sunt indeplinite toate cerintele de calitate.

Model fisa de post: sef birou aprovizionare-desfacere

Fisa de post pentru meseria de sef birou aprovizionare-desfacere


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou aprovizionare-desfacere, cod COR 132443


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

FISA DE POST - sEF BIRU APROVIZIONARE-DESCAFERE

Scopul general al functiei:

sef Birou Aprovizionare-Desfacere are responsabilitatea de a gestiona si coordona activitatile de achizitii si de desfacere ale companiei, asigurand astfel o aprovizionare eficienta si o distributie a produselor de calitate catre clienti.

Responsabilitati principale:

Planifica, organizeaza si coordoneaza achizitiile si activitatile de desfacere ale companiei, asigurand astfel disponibilitatea produselor in stocurile de depozit si livrarea acestora la clienti in timp util si la standardele de calitate stabilite.
Monitorizeaza si analizeaza piata pentru a identifica oportunitati de afaceri, tendinte in domeniul de activitate si evolutii in comportamentul clientilor.
Negociaza cu furnizorii pentru obtinerea celor mai bune preturi si termene de livrare, precum si pentru a stabili conditii de plata avantajoase pentru companie.
Colaboreaza cu departamentele interne ale companiei, inclusiv cu cel de vanzari, marketing si finante, pentru a dezvolta si implementa strategii de afaceri eficiente si pentru a asigura alinierea cu obiectivele generale ale companiei.
Supervizeaza echipa de aprovizionare-desfacere, asigurand dezvoltarea profesionala a acesteia, evaluarea performantelor, motivarea si angajarea necesara a resurselor umane.
Realizeaza rapoarte periodice cu privire la performanta companiei in domeniul aprovizionarii si desfacerea produselor si propune masuri de imbunatatire a activitatii.
Asigura respectarea legislatiei si regulamentelor in domeniul aprovizionarii si desfacerii produselor, precum si respectarea politicilor si procedurilor companiei.
Cerinte de calificare:

Absolvent de studii superioare in domeniul economiei, afacerilor sau al managementului.
Experienta de minim 3 ani in domeniul aprovizionarii si desfacerii produselor, inclusiv intr-un rol de conducere.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.
Abilitati excelente de planificare, organizare si coordonare a activitatilor.
Abilitati excelente de comunicare, negociere si prezentare.
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan.
Cunoasterea legislatiei si regulamentelor in domeniul aprovizionarii si desfacerii produselor.
Cunostinte solide de utilizare a aplicatiilor Microsoft Office.
Aceste cerinte pot fi modificate in functie de necesitatile companiei.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132443 - sef birou aprovizionare-desfacere