.

Cod COR sef birou calitate


Cod COR sef birou calitate

Cod COR: sef birou calitate

Cod COR: 132112 - sef birou calitate


Meseria de sef birou calitate face parte din grupa de baza: 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare.

Istoria meseriei de sef birou calitate

Sefii biroului de calitate sunt responsabili pentru asigurarea calitatii produselor si serviciilor oferite de companie. Meseria de sef birou calitate a aparut in anii 1950, cand industria a inceput sa se concentreze pe imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor. Acestia au fost responsabili pentru implementarea si monitorizarea standardelor de calitate, precum si pentru asigurarea ca produsele si serviciile sunt fabricate si furnizate la standarde inalte. In prezent, sefii biroului de calitate sunt responsabili pentru asigurarea ca produsele si serviciile sunt fabricate si furnizate la standarde inalte, precum si pentru implementarea si monitorizarea standardelor de calitate. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru identificarea si corectarea problemelor de calitate si pentru asigurarea ca produsele si serviciile sunt fabricate si furnizate la standarde inalte.

Model fisa de post: sef birou calitate

Fisa de post pentru meseria de sef birou calitate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou calitate , cod COR 132112


Grupa de baza: 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare

I. Identificare pozitie

Titlu post: sef Birou Calitate

Departament: Calitate

Raporteaza: Director Calitate

II. Descrierea pozitiei

seful Biroului Calitate are responsabilitatea de a gestiona si coordona activitatile biroului si de a asigura functionarea eficienta a acestuia. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul calitatii si sa fie capabil sa ofere solutii adecvate pentru problemele si nevoile organizatiei. De asemenea, este responsabil pentru planificarea, organizarea si supervizarea implementarii politicii de calitate a organizatiei.

III. Responsabilitati principale

Planificarea si coordonarea activitatilor biroului calitate, asigurand respectarea termenelor si a bugetului alocat
Propunerea de solutii adecvate pentru problemele si nevoile organizatiei legate de calitate
Planificarea si organizarea auditurilor interne si externe
Implementarea si mentenanta sistemului de management al calitatii
Identificarea si gestionarea riscurilor si problemelor de calitate in timpul implementarii politicii de calitate
Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor de calitate, asigurandu-se ca sunt respectate standardele de calitate
Evaluarea performantei angajatilor si dezvoltarea competentelor acestora, prin oferirea de feedback si coaching
IV. Cerinte

Experienta relevanta in domeniul calitatii de cel putin 5 ani, cu o experienta anterioara in coordonarea implementarii sistemelor de management al calitatii
Cunostinte solide in domeniul calitatii si a standardelor ISO specifice
Abilitati excelente de comunicare si de management al proiectelor
Capacitatea de a identifica si gestiona riscurile de calitate in timpul implementarii politicii de calitate
Experienta in dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor de calitate
Cunostinte avansate in utilizarea instrumentelor specifice domeniului calitatii.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132112 - sef birou calitate