.

Cod COR sef birou contabilitate


Cod COR sef birou contabilitate

Cod COR: sef birou contabilitate

Cod COR: 121129 - sef birou contabilitate


Meseria de sef birou contabilitate face parte din grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar.

Istoria meseriei de sef birou contabilitate

Sef birou contabilitate este o meserie veche, care se remarca prin preocuparea pentru detaliile financiare ale unei companii. Acest post a fost introdus in secolul al XIX-lea, cand contabilitatea a devenit o parte importanta a afacerilor. Seful biroului contabil este responsabil pentru pregatirea si prezentarea rapoartelor financiare, precum si pentru monitorizarea fluxului de numerar si a cheltuielilor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre contabilitate si sa fie capabil sa ia decizii financiare corecte. In prezent, seful biroului contabil este responsabil pentru pregatirea si prezentarea rapoartelor financiare, precum si pentru monitorizarea fluxului de numerar si a cheltuielilor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre contabilitate si sa fie capabil sa ia decizii financiare corecte.

Model fisa de post: sef birou contabilitate

Fisa de post pentru meseria de sef birou contabilitate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou contabilitate, cod COR 121129


Grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar

Iata o posibila fisa de post pentru un sef Birou Contabilitate:

## Titlu post: sef Birou Contabilitate

## Scopul postului:

seful Biroului de Contabilitate are responsabilitatea de a coordona si de a supraveghea activitatile contabile ale unei organizatii, de a furniza informatii contabile si analize relevante pentru luarea deciziilor, de a dezvolta si implementa strategii contabile si de a se asigura ca operatiunile contabile sunt in conformitate cu reglementarile aplicabile si cu politicile organizatiei.

## Responsabilitati:

- Coordonarea si supravegherea activitatilor contabile ale organizatiei si asigurarea conformitatii cu politica de risc si cu reglementarile fiscale si contabile aplicabile;
- Dezvoltarea si implementarea de strategii contabile, in conformitate cu obiectivele organizatiei;
- Identificarea si dezvoltarea de proceduri si procese contabile adecvate, pentru a imbunatati eficienta si eficacitatea organizatiei;
- Asigurarea furnizarii de rapoarte contabile si analize relevante pentru luarea deciziilor, atat catre conducerea organizatiei, cat si catre investitori si alte parti interesate relevante;
- Coordonarea si supravegherea proceselor de inregistrare si reconciliere contabila;
- Promovarea unui mediu contabil responsabil si etic, prin respectarea standardelor etice si valorilor organizationale ale organizatiei.

## Cerinte:

- Studii superioare in contabilitate sau intr-un domeniu relevant;
- Cel putin 7 ani de experienta intr-un rol de contabilitate, cu cel putin 3-5 ani intr-un rol de conducere sau de management;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei, cu capacitatea de a motiva angajatii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala in sectorul financiar si contabil;
- Capacitatea de a gandi strategic si de a dezvolta si implementa strategii contabile;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator pentru a imbunatati procesele si procedurile organizatiei.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un sef Birou Contabilitate, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1211 Conducatori in domeniul financiar

  Conducatorii din domeniul financiar planifica, conduc direct si coordoneaza operatiunile financiare ale intreprinderii sau organizatiei, in colaborare (consultare) cu managerii (conducerea de nivel superior) si cu conducatorii altor departamente ori sectiuni.

 • COD

  COD COR 121129 - sef birou contabilitate