.

Cod COR sef birou import-export


Cod COR sef birou import-export

Cod COR: sef birou import-export

Cod COR: 132453 - sef birou import-export


Meseria de sef birou import-export face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef birou import-export

Meseria de sef birou import-export a existat de-a lungul istoriei, deoarece comertul international a fost practicat de-a lungul secolelor. Cu toate acestea, rolul sefului birou import-export a devenit mai important in ultimele decenii, pe masura ce comertul international a devenit mai complex si mai competitiv. Seful birou import-export este responsabil pentru coordonarea si gestionarea tuturor aspectelor legate de import si export, inclusiv planificarea, negocierea, transportul si livrarea produselor. Acesta trebuie sa fie familiarizat cu legislatia si reglementarile internationale, precum si cu practicile comerciale si financiare. Seful birou import-export trebuie sa aiba abilitati de comunicare si de negociere excelente, precum si cunostinte solide in domeniul comertului international.

Model fisa de post: sef birou import-export

Fisa de post pentru meseria de sef birou import-export


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou import-export, cod COR 132453


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Titlul postului: sef Birou Import-Export

Scopul postului: Coordonarea si monitorizarea activitatilor de import-export ale companiei.

Responsabilitati:

Dezvoltarea si implementarea strategiilor de import-export ale companiei;
Coordoneaza si monitorizeaza activitatile de import-export;
Identifica oportunitati noi de afaceri si colaborare cu partenerii de afaceri;
Elaboreaza planuri de marketing si de vanzare;
Se asigura ca documentele de import-export sunt in regula si ca procesele de import-export respecta reglementarile locale si internationale;
Gestioneaza relatiile cu furnizorii, transportatorii si clientii;
Elaboreaza rapoarte privind activitatile de import-export si bugetul alocat.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul comertului exterior, economie sau o specializare relevanta;
Experienta anterioara in domeniul import-export, management sau vanzari;
Cunostinte solide in reglementarile de import-export si a legislatiei in vigoare;
Abilitati excelente de comunicare si negociere;
Capacitatea de a lucra in echipa;
Cunoasterea limbilor straine (engleza, franceza sau germana) este obligatorie;
Abilitati solide de organizare si planificare;
Cunostinte solide de operare a calculatorului si a software-urilor relevante;
Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme;
Atitudine proactiva si initiativa.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132453 - sef birou import-export