.

Cod COR sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara


Cod COR sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara

Cod COR: sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara

Cod COR: 121301 - sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara


Meseria de sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara face parte din grupa de baza: 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii.

Istoria meseriei de sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara

sau de alta natura Meseria de sef birou a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi profesii. Se crede ca primul sef birou a fost unul dintre cei mai vechi conducatori ai lumii, care a fost responsabil pentru organizarea si coordonarea activitatilor unei organizatii. Acest lucru a fost necesar pentru a asigura ca toate activitatile se desfasoara in mod eficient si eficace. in timp, aceasta profesie a evoluat, devenind mai complexa si mai specializata. Astazi, sefii birourilor sunt responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor unei organizatii politice, obstesti, umanitare sau de alta natura. Ei sunt responsabili pentru asigurarea ca toate activitatile se desfasoara in mod eficient si eficace, precum si pentru asigurarea ca toate obiectivele organizatiei sunt indeplinite.

Model fisa de post: sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara

Fisa de post pentru meseria de sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara, cod COR 121301


Grupa de baza: 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii

Iata o posibila fisa de post pentru un sef Birou de Organizatie Politica, Obsteasca sau Umanitara:

## Titlu post: sef Birou de Organizatie Politica, Obsteasca sau Umanitara

## Scopul postului:

seful Biroului de Organizatie Politica, Obsteasca sau Umanitara are responsabilitatea de a coordona si de a supraveghea activitatile organizatiei, de a se asigura ca operatiunile sunt in conformitate cu politicile si reglementarile aplicabile si de a indeplini obiectivele organizatiei privind politicile, obiectivele civice sau umanitare.

## Responsabilitati:

- Coordonarea si supravegherea activitatilor organizatiei si asigurarea conformitatii cu politicile si reglementarile aplicabile in ceea ce priveste activitatile organizatiei;
- Identificarea si dezvoltarea de strategii adecvate pentru a indeplini obiectivele organizatiei;
- Furnizarea de informatii relevante, atat catre conducerea organizatiei, cat si catre membrii si sustinatorii organizatiei;
- Coordonarea si supravegherea proceselor de recrutare si implicare a membrilor si sustinatorilor organizatiei;
- Coordonarea si supravegherea activitatilor de organizare si planificare a evenimentelor si campaniilor organizatiei;
- Promovarea unui mediu responsabil si etic, prin respectarea standardelor etice si valorilor organizationale ale organizatiei.

## Cerinte:

- Studii superioare in stiinte politice, relatii publice sau intr-un domeniu relevant;
- Cel putin 5 ani de experienta intr-un rol similar, cu cel putin 3 ani intr-un rol de conducere sau de management;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei, cu capacitatea de a motiva membrii si sustinatorii organizatiei si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala in sectorul organizatiilor politice, obstesti sau umanitare;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator pentru a imbunatati procesele si procedurile organizatiei;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor legale si in ceea ce priveste finantele si activitatile organizatiilor politice, obstesti sau umanitare.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un sef Birou de Organizatie Politica, Obsteasca sau Umanitara, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii

  Conducatorii in domeniul politicilor si al planificarii organizeaza, conduc, planifica si coordoneaza activitatile de consultanta/consiliere politica si planificare strategica in cadrul Guvernului sau pentru organizatii nonguvernamentale si agentii din sectorul privat ori gestioneaza activitatile intreprinderilor care furnizeaza servicii de politica si planificare strategica.

 • COD

  COD COR 121301 - sef birou organizatie politica, obsteasca, umanitara