.

Cod COR sef birou radiotelecomunicatii


Cod COR sef birou radiotelecomunicatii

Cod COR: sef birou radiotelecomunicatii

Cod COR: 133012 - sef birou radiotelecomunicatii


Meseria de sef birou radiotelecomunicatii face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef birou radiotelecomunicatii

Meseria de sef birou radiotelecomunicatii a luat nastere in anii 1920, cand a fost introdusa prima data in industria de telecomunicatii. Acest post a fost creat pentru a asigura o buna functionare a sistemelor de radiotelecomunicatii si a retelelor de comunicatii. Seful biroului radiotelecomunicatii a fost responsabil de instalarea, intretinerea si monitorizarea sistemelor de radiotelecomunicatii si a retelelor de comunicatii. Acesta a fost, de asemenea, responsabil de asigurarea unei bune comunicari intre diferitele parti implicate in procesul de radiotelecomunicatii. In anii 1950, seful biroului radiotelecomunicatii a devenit responsabil de instalarea si intretinerea sistemelor de telecomunicatii digitale, precum si de monitorizarea si controlul traficului de date. In prezent, seful biroului radiotelecomunicatii este responsabil de instalarea, intretinerea si monitorizarea sistemelor de radiotelecomunicatii si a retelelor de comunicatii, precum si de asigurarea unei bune comunicari intre diferitele parti implicate in procesul de radiotelecomunicatii.

Model fisa de post: sef birou radiotelecomunicatii

Fisa de post pentru meseria de sef birou radiotelecomunicatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou radiotelecomunicatii, cod COR 133012


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

FISA DE POST - sEF BIROU RADIOSCOMUNICAtII

Descrierea postului:

seful biroului de radiocomunicatii este responsabil pentru coordonarea si supravegherea activitatilor de planificare, proiectare, implementare si mentenanta a sistemelor de comunicare prin radio si a altor tehnologii de comunicatii fara fir utilizate de organizatie. Acesta asigura ca sistemele de comunicatii sunt eficiente si sigure si ca personalul din subordine respecta procedurile de securitate si de lucru. seful biroului de radiocomunicatii trebuie sa aiba o experienta solida in domeniul comunicatiilor fara fir si sa fie capabil sa gestioneze eficient personalul, sa comunice eficient si sa gaseasca solutii rapide la problemele care apar in procesul de lucru.

Responsabilitati:

Planificarea, proiectarea, implementarea si mentenanta sistemelor de comunicatii prin radio si a altor tehnologii de comunicatii fara fir utilizate de organizatie
Supravegherea si gestionarea activitatii personalului din biroul de radiocomunicatii, inclusiv programarea, formarea si evaluarea performantelor acestora
Asigurarea respectarii normelor de securitate si a procedurilor de lucru de catre personalul din subordine
Identificarea oportunitatilor de imbunatatire a proceselor si a eficientei biroului de radiocomunicatii
Monitorizarea calitatii si a standardelor de servicii oferite de biroul de radiocomunicatii
Dezvoltarea si implementarea de proceduri standardizate pentru procesele de lucru ale biroului de radiocomunicatii
Asigurarea unui nivel adecvat de stocuri de materiale necesare pentru activitatea biroului de radiocomunicatii
Gestionarea relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri
Raspunderea pentru respectarea termenelor de livrare a serviciilor si a proiectelor din cadrul biroului de radiocomunicatii
Cerinte:

Diploma de studii superioare in domeniul comunicatiilor sau intr-un domeniu inrudit
Experienta relevanta de minim 5 ani in domeniul comunicatiilor fara fir sau intr-un post similar
Cunostinte solide despre tehnologiile de comunicatii fara fir si despre normele de securitate si de lucru aferente acestora
Abilitati excelente de comunicare si leadership
Capacitatea de a gestiona simultan mai multe proiecte si de a asigura respectarea termenelor de livrare
Orientare catre client si abilitati de negociere
Abilitati de gestionare a costurilor si a bugetului
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat este un avantaj

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133012 - sef birou radiotelecomunicatii