.

Cod COR sef birou redactie


Cod COR sef birou redactie

Cod COR: sef birou redactie

Cod COR: 134914 - sef birou redactie


Meseria de sef birou redactie face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef birou redactie

Sefii biroului de redactie sunt responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de redactare si publicare a materialelor de presa. Meseria de sef birou redactie a existat de mai multe decenii, incepand cu anii 1920, cand presa a inceput sa se dezvolte si sa se extinda. In acea perioada, sefii biroului de redactie erau responsabili pentru selectarea si editarea materialelor de presa, precum si pentru asigurarea ca acestea erau publicate la timp. In prezent, sefii biroului de redactie sunt responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de redactare si publicare a materialelor de presa, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt corecte si conforme cu standardele de calitate. De asemenea, sefii biroului de redactie sunt responsabili pentru asigurarea ca materialele de presa sunt publicate la timp si pentru a se asigura ca acestea sunt adecvate pentru publicul tinta.

Model fisa de post: sef birou redactie

Fisa de post pentru meseria de sef birou redactie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou redactie, cod COR 134914


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Denumirea postului: sef Birou Redactie

Descrierea postului:
seful biroului de redactie are ca responsabilitate asigurarea bunei functionari a activitatilor desfasurate de catre redactori, corectori si alte persoane implicate in procesul de creare a materialelor editoriale.

Principalele atributii ale sefului biroului de redactie includ:

Coordonarea si supravegherea activitatilor de redactare, editare, corectare si publicare a materialelor editoriale;
Stabilirea si respectarea termenelor-limita pentru finalizarea proiectelor editoriale;
Asigurarea calitatii si consistentei continutului produselor editoriale;
Supervizarea si gestionarea bugetului alocat biroului de redactie;
Asigurarea bunei comunicari cu alte departamente ale companiei si cu colaboratorii externi;
Participarea la procesul de selectie a candidatilor pentru posturile vacante din cadrul biroului de redactie;
Propunerea si implementarea de noi proiecte editoriale in concordanta cu strategia companiei.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul jurnalismului, comunicarii sau alte domenii relevante;
Experienta anterioara intr-un rol similar;
Abilitati excelente de coordonare si organizare a activitatilor;
Abilitati remarcabile de comunicare si negociere;
Cunoasterea limbii romane la nivel avansat;
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat (reprezinta un avantaj);
Abilitati bune de utilizare a instrumentelor de editare si publicare a materialelor editoriale (ex. Microsoft Office, Adobe InDesign, etc.);
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona cu succes mai multe proiecte simultan.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134914 - sef birou redactie