.

Cod COR sef birou relatii unitati presa


Cod COR sef birou relatii unitati presa

Cod COR: sef birou relatii unitati presa

Cod COR: 134915 - sef birou relatii unitati presa


Meseria de sef birou relatii unitati presa face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef birou relatii unitati presa

Istoria meseriei de sef birou relatii unitati presa se remarca prin evolutia sa de-a lungul anilor. Incepand cu anii '50, aceasta pozitie a devenit din ce in ce mai importanta in cadrul industriei media. Seful biroului de relatii unitati presa a fost responsabil pentru crearea si mentinerea unei legaturi stranse intre presa si organizatia sa. Acesta a fost responsabil pentru a oferi informatii si materiale de presa, precum si pentru a raspunde la intrebarile si solicitarile presei. In prezent, aceasta pozitie a devenit si mai importanta, deoarece seful biroului de relatii unitati presa trebuie sa se asigure ca organizatia sa este prezentata in mod corect si pozitiv in presa. Acesta trebuie sa fie capabil sa gestioneze si sa coordoneze eficient toate activitatile de relatii publice si sa se asigure ca organizatia sa este prezentata in mod corect si pozitiv in presa.

Model fisa de post: sef birou relatii unitati presa

Fisa de post pentru meseria de sef birou relatii unitati presa


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou relatii unitati presa, cod COR 134915


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: sef Birou Relatii Unitati Presa

Descrierea postului:

seful Biroului de Relatii Unitati Presa este responsabil pentru dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu alte unitati de presa, precum si pentru asigurarea fluxului de informatii intre acestea si institutia pentru care lucreaza. El/ea trebuie sa asigure comunicarea eficienta si rapida a informatiilor, astfel incat sa se promoveze imaginea si activitatile institutiei.

Responsabilitati:

Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu alte unitati de presa;
Comunicarea cu jurnalistii si cu alte institutii pentru a furniza informatii despre activitatile institutiei;
Monitorizarea mass-media si evaluarea impactului acestora asupra institutiei;
Asigurarea actualizarii bazei de date a jurnalistilor si a altor institutii de presa;
Organizarea si participarea la conferinte de presa si alte evenimente similare;
Coordonarea distribuirii materialelor informative si promotionale ale institutiei;
intocmirea de rapoarte periodice privind activitatea Biroului de Relatii Unitati Presa.
Cerinte:

Studii superioare finalizate in jurnalism, comunicare sau domenii asemanatoare;
Experienta relevanta in relatii publice, comunicare sau jurnalism;
Cunostinte solide in domeniul mass-media si a tendintelor actuale;
Abilitati excelente de comunicare si negociere;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita;
Atitudine proactiva si orientare spre rezultate.
Note: Descrierea postului poate varia in functie de specificul institutiei si de nivelul ierarhic al postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134915 - sef birou relatii unitati presa