.

Cod COR sef birou tehnic


Cod COR sef birou tehnic

Cod COR: sef birou tehnic

Cod COR: 132111 - sef birou tehnic


Meseria de sef birou tehnic face parte din grupa de baza: 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare.

Istoria meseriei de sef birou tehnic

Meseria de sef birou tehnic a aparut in anii 1950, cand a fost nevoie de o persoana care sa coordoneze si sa supervizeze activitatile tehnice ale unei companii. Acesta a fost unul dintre primele posturi de conducere din industrie, care a fost creat pentru a asigura ca toate proiectele tehnice sunt realizate la standarde inalte si in timp util. Seful biroului tehnic a fost responsabil pentru coordonarea si supervizarea proiectelor tehnice, precum si pentru asigurarea ca toate proiectele sunt realizate la standarde inalte si in timp util. Acesta a fost, de asemenea, responsabil pentru asigurarea ca toate proiectele sunt realizate in conformitate cu reglementarile si standardele industriei. In prezent, seful biroului tehnic este responsabil pentru coordonarea si supervizarea proiectelor tehnice, precum si pentru asigurarea ca toate proiectele sunt realizate la standarde inalte si in timp util. Acesta este, de asemenea, responsabil pentru asigurarea ca toate proiectele sunt realizate in conformitate cu reglementarile si standardele industriei.

Model fisa de post: sef birou tehnic

Fisa de post pentru meseria de sef birou tehnic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef birou tehnic, cod COR 132111


Grupa de baza: 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare

I. Identificare pozitie

Titlu post: sef Birou Tehnic

Departament: Tehnic

Raporteaza: Director Tehnic

II. Descrierea pozitiei

seful Biroului Tehnic are responsabilitatea de a gestiona si coordona activitatile biroului tehnic si de a asigura functionarea eficienta a acestuia. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul tehnic si sa fie capabil sa ofere solutii tehnice adecvate pentru problemele si nevoile organizatiei. De asemenea, este responsabil pentru planificarea, organizarea si supervizarea proiectelor si a activitatilor de cercetare si dezvoltare.

III. Responsabilitati principale

Planificarea si coordonarea activitatilor biroului tehnic, asigurand respectarea termenelor si a bugetului alocat
Propunerea de solutii tehnice adecvate pentru problemele si nevoile organizatiei
Planificarea si organizarea proiectelor si activitatilor de cercetare si dezvoltare
Identificarea si gestionarea riscurilor si problemelor tehnice in timpul dezvoltarii si implementarii proiectelor
Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor tehnice, asigurandu-se ca sunt respectate standardele de calitate
Evaluarea performantei angajatilor si dezvoltarea competentelor acestora, prin oferirea de feedback si coaching
IV. Cerinte

Experienta relevanta in domeniul tehnic de cel putin 5 ani, cu o experienta anterioara in coordonarea proiectelor tehnice
Cunostinte solide in domeniul tehnic si de cercetare si dezvoltare
Abilitati excelente de comunicare si de management al proiectelor
Capacitatea de a identifica si gestiona riscurile tehnice in timpul dezvoltarii si implementarii proiectelor
Experienta in dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor tehnice
Cunostinte avansate in utilizarea instrumentelor si tehnologiilor specifice domeniului tehnic.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1321 Conducatori de unitati din industria prelucratoare

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132111 - sef birou tehnic