.

Cod COR sef brigada complexa sau specializata


Cod COR sef brigada complexa sau specializata

Cod COR: sef brigada complexa sau specializata

Cod COR: 132305 - sef brigada complexa sau specializata


Meseria de sef brigada complexa sau specializata face parte din grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor.

Istoria meseriei de sef brigada complexa sau specializata

Istoria meseriei de sef de brigada complexa sau specializata se intinde pe parcursul mai multor decenii. Acest post a fost creat in anii 1950, cand a fost nevoie de o persoana care sa conduca echipe de lucru specializate in domenii precum constructii, agricultura, transporturi si altele. Acest post a devenit din ce in ce mai important in anii urmatori, cand s-a constatat ca sefii de brigada complexa sau specializata sunt necesari pentru a coordona echipele de lucru si pentru a asigura o buna functionare a acestora. Acest post implica responsabilitati precum planificarea si organizarea activitatilor, coordonarea echipelor de lucru, asigurarea calitatii produselor si serviciilor si monitorizarea progresului. De-a lungul anilor, sefii de brigada complexa sau specializata au devenit din ce in ce mai importanti in cadrul organizatiilor, deoarece acest post necesita abilitati de management si de lider.

Model fisa de post: sef brigada complexa sau specializata

Fisa de post pentru meseria de sef brigada complexa sau specializata


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef brigada complexa sau specializata, cod COR 132305


Grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor

Titlul postului: sef de Brigada Complexa/Specializata

Descrierea postului:

seful de Brigada Complexa/Specializata este responsabil pentru coordonarea si gestionarea activitatilor unei echipe de muncitori specializati intr-un anumit domeniu de activitate, cum ar fi constructii, instalatii, masini, intretinere, intre altele. Acesta lucreaza sub supravegherea unui manager de nivel superior, asigurandu-se ca echipele sale de muncitori indeplinesc sarcinile alocate in timp util, eficient si in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta.

Responsabilitati:

Coordonarea si gestionarea activitatilor echipei de muncitori specializati intr-un domeniu specific de activitate.
Asigurarea respectarii planului de proiectare, bugetului si termenelor stabilite pentru proiectele in desfasurare.
Supervizarea si evaluarea performantelor membrilor echipei, oferind feedback si sugestii de imbunatatire a acestora.
Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri eficiente in ceea ce priveste utilizarea resurselor si managementul proiectelor.
Gestionarea relatiilor cu clientii, subcontractorii si furnizorii, in vederea asigurarii satisfactiei acestora cu proiectele finalizate.
Asigurarea aplicarii normelor si standardelor de siguranta pe santier, precum si a respectarii masurilor de prevenire a accidentelor de munca.
Rezolvarea problemelor operationale si gestionarea conflictelor cu muncitorii, clientii si furnizorii.
Mentenanta si ingrijirea echipamentelor si utilajelor specifice domeniului de activitate.
Cerinte:

Experienta de minimum 3-5 ani intr-o pozitie similara intr-un domeniu de activitate specific.
Cunostinte tehnice solide in domeniul de activitate specific si capacitati de gestionare a proiectelor.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii, subcontractorii si furnizorii.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si solicitant, adaptabil la schimbari si decizii rapide.
Abilitati de leadership si management al echipei de muncitori.
Cunoasterea normelor si standardelor de siguranta in domeniul de activitate si a regulilor de prevenire a accidentelor de munca.
Diploma de studii superioare intr-un domeniu relevant sau o calificare profesionala corespunzatoare.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor

  Conducatorii de unitati din domeniul constructiilor planifica, conduc si coordoneaza proiectele de constructii privind lucrari civile, cladiri si locuinte.

 • COD

  COD COR 132305 - sef brigada complexa sau specializata