.

Cod COR sef cancelarie


Cod COR sef cancelarie

Cod COR: sef cancelarie

Cod COR: 112030 - sef cancelarie


Meseria de sef cancelarie face parte din grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati.

Istoria meseriei de sef cancelarie

Sefii de cancelarie au fost prezenti in istorie inca din antichitate, cand erau responsabili pentru organizarea si administrarea documentelor si a informatiilor importante. Acestia au fost responsabili de pastrarea documentelor si a informatiilor, precum si de asigurarea ca acestea sunt transmise la destinatie in mod corect si la timp. In Evul Mediu, sefii de cancelarie au fost responsabili pentru pastrarea documentelor si a informatiilor importante pentru regi si nobili. In secolul al XVIII-lea, sefii de cancelarie au devenit responsabili pentru organizarea si administrarea documentelor si a informatiilor in cadrul guvernelor si al altor institutii. In prezent, sefii de cancelarie sunt responsabili pentru organizarea si administrarea documentelor si a informatiilor in cadrul companiilor si organizatiilor. Acestia sunt responsabili de pastrarea documentelor si a informatiilor, precum si de asigurarea ca acestea sunt transmise la destinatie in mod corect si la timp.

Model fisa de post: sef cancelarie

Fisa de post pentru meseria de sef cancelarie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef cancelarie, cod COR 112030


Grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

Iata o posibila fisa de post pentru un sef de Cancelarie:

## Titlu post: sef de Cancelarie

## Scopul postului:

seful de Cancelarie are responsabilitatea de a asigura buna functionare a biroului de cancelarie si de a superviza activitatile administrative ale organizatiei. El/ea ar trebui sa aiba o buna intelegere a proceselor administrative si sa poata coordona eficient echipele administrative.

## Responsabilitati:

- Coordonarea si supervizarea activitatilor administrative ale organizatiei;
- Asigurarea bunei functionari a biroului de cancelarie si a respectarii politicilor si procedurilor organizatiei;
- Supervizarea activitatilor de secretariat si de gestionare documente;
- Gestionarea relatiilor cu clientii, furnizorii si alte parti interesate;
- Planificarea si organizarea intalnirilor si a evenimentelor organizate de organizatie;
- Asigurarea ca toate procedurile administrative sunt implementate in conformitate cu legislatia si politicile organizatiei;
- Supervizarea activitatilor de resurse umane, inclusiv a proceselor de recrutare si de gestionare a performantei angajatilor.

## Cerinte:

- Studii superioare in domeniul administrativ sau al managementului, cu un masterat/doctorat reprezentand un avantaj;
- Experienta relevanta intr-un rol similar de conducere intr-o organizatie publica sau privata;
- Abilitati excelente de coordonare si de gestionare a echipei;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala;
- Abilitati excelente de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor;
- Orientare spre rezultate, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Cunostinte temeinice in domeniul financiar, contabil si juridic;
- Experienta in gestionarea si dezvoltarea de politici si proceduri administrativ.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un sef de Cancelarie, si responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de specificul industriei in care aceasta activeaza. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 112

  Grupa Minora 112

  inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

  Directorii generali, directorii si asimilatii acestora formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora. 1120 Directori generali, directori executivi si asimilati Directorii generali si directorii executivi formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza (direct) si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor (directoare) stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora.

 • COD

  COD COR 112030 - sef cancelarie